Sk*tlandet var naket -- en saga

Vår utrikesminister brukar ju betona att sätta saker och ting i dess rätta proportioner. Därför skrev jag en saga. Så här:


I det lilla sk*tlandet ljög utrikesministern.

Vid ett tidigare rabalder med ett grannlands tidnings teckningar blev det lilla sk*tlandets regering nödig och p*nkade sonika på yttrandefriheten. Gjorde utrikesministern, men förnekade sedan densamme.

Vidare skyllde sk*tlandets regeringschef på UD-tjänstemän, men dessa ställde plötsligt inte längre upp på all sk*t. Det var då man plötsligt fick säga "lögn" i det strängt konformistiska sk*tlandet! Att även sk*tlandets regeringschef inte hade rent mjöl i påsen var en outtalad hypotes. En tanke som inte fick tänkas. En sten som ingen vågade vända. Granskningsmakten JK? Kanske. Dock, om det blev oundvikliga fakta, det att regeringschefen ljög, var det kanske ändå ingen som skulle se det i sk*tlandet.

Att utrikesministern ljög när denne sa att man inte stoppat en sajt visade ett brev som sk*tlandets regering vid tiden för av kränkningen av yttrandefriheten hade skickat till Yemen för att försäkra dem om att man inte var lika dåliga som sitt grannland! Att man var lika bra som brevmottagande diktaturen. Att regeringen efter en kränkande publicering hade, som det stod i brevet, "closed the site".

Redan samma höst skulle sk*tlandet bli bättre. Frågan var om JK innan dess lät vända på stenen eller ej, och, om så skedde, vad man såg i det rådande klimatet?

Om man såg hur naket det lilla landet var?[Se även Norberg]


Uppdatering: De, enligt brevet, kränkande satirteckningarna ("insulting cartoons"). Plural? Visste regeringen vad de stoppade? (HAX):

Comments

One response to “Sk*tlandet var naket -- en saga”

Staffan sa...
21 april 2006 11:06

Hörru, Magnus! Trevlig saga.

Vet du, ibland händer det att saker inte stämmer. Men när man bara hämtar sina åsikter och fakta från andra personers åsikter och fakta kan felaktigheter spidas. Jag gissar att du läst Norbergs blogg och tänkt att det där ska jag också tycka.

Jag tvivlar starkt på att svenska UD skulle skriva ett sådant brev och det skulle vara klädsamt av dig att kunna ge en bra källhänvisning, gärna starkare än citat i Jemenitiska tidningar eller Norbergs blogg.

Visa oss brevet!

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.