Förbud mot Jesus på film

Institutionen Al Azhar i Kairo, högsta auktoritet inom Sunni-islam, har utfärdat ett förbud mot att avbilda Jesus på film. Detta kan inte komma som någon överraskning för den som följde diskussionen om ett läromedel i Varberg där en bok med en gammal bild på Muhammed temporärt stoppades. Den som drev på för att permanent stoppa läromedlet var imamen Abd al Haqq Kielan som menade att även bilder på Jesus borde förbjudas. Se exempelvis HN eller DN.

Om det i Egypten utfärdade religiösa (men säkerligen reella) förbudet att på film avbilda Jesus nämner denna blogg. Kommenterar: "It will be interesting to see whether the Muslims of Europe react to this. The Louvre might actually become a dangerous place". Att syftet kan vara att förtrycka kristna (kan det rent av vara ett ursprungligt syfte med kritiken mot Muhammedtecknigarna?) nämns med hänvisning till bloggpost i bloggen Freedom for Egyptians (Läsvärd blogg av egyptier om islamiseringen av Egypten!).

I Algeriet, där många av de som representerat modern kultur mördats av islamister, är ju konvertering samt påverkan som leder människor att konvertera från islam till annan religion numera förbjuden i lag och en hårdnande utveckling sker tydligen även i Egypten, enligt ovan länkade egyptiska blogginlägg. Kommer de europeiska politiker som, likt vår förre statsminister Ingvar Carlsson, tagit ställning mot Danmarks hävdande av yttrandefrihet (DN) även att gilla att avbildning av Jesus förbjuds?


(Stötte just på en uppgift från sommaren 2004, att biskop Martin Lind ville ha ett förbud för dop av invandrare som vill konvertera eftersom migrationsverket "har en misstänksam hållning till muslimer som konverterat" (DN). Är det långsökt att tänka sig påtryckningar???)

Comments

2 Responses to “Förbud mot Jesus på film”

Anonymous sa...
24 mars 2006 18:23

Muslimer är mördare - ta Koranens beskrivning av mordet på den gode Abel - en kråka visade Kain var kroppen skulle ligga.
Kärlekens religion och sen jihad, böghat och döda icke-troende (bla i Afhanistan hotas konvertit från islam till kristendomen av dödsstraff).
Jesus varnade för falska profeter som kommer efter. Muhammed, gifte sig rik för att slippa jobba (å fick "upplevelser" hela livet= drack å rökte?). Givetvis var han emot alkohol.

Se gärna fler analyser på=
http://www.jesusmolnet.blogspot.com/

Magnus sa...
24 mars 2006 18:46

Jesusmolnet verkar vara något som stigit ur södra vätterns morgondimmor. Vad anser du om att Gud uppmanade Israels folk att slå ihjäl varenda manniska i de städer de intog, och att underlåtenhet i den saken var ett brott mot Gud? Sådant var naturligtvis inte ovanligt i krig på den tiden (och var det inte heller i krig i Norden för sådär 350-450 år sedan), men är judar att lita på med tanke på det i Gamla Testamentet? Vad anser du om att Paulus menade att de som lade undan till egen egendom i den första församlingen skulle dräpas för synd?

I dag är nog Islam mest fundamentalistiskt och inhumant, men antagligen 40-50 procent av i väst invandrade muslimer förordar total åtskillnad mellan religion och stat. (Det är jag inte ens säker på att ett Jesusmoln gör?)

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.