Brödraskapet hjälper Hizbollah

Det Islamska brödraskapet i Egypten skickar till Libanon, enligt egyptiska medier, 10000 man att tillsammans med Hizbollah utrota judar (tips plus kommentar här) -- eller snarare till ett dumdristigt kriminellt krig man inte kommer att vinna. Men brödraskapets sympatihandling med Hizbollah säger ju ändå något.

-

Hamas ska å andra sidan sida vara missnöjd med Hizbollah, där Hamas har en ide om den palestinska nationen som Hizbollah helt negligerar. Hizbollahs mål är en islamisk (**) stormakt -- fundamentalistisk shiitisk sådan --, med målet att omfatta hela arabvärlden. De vill inte ha något Palestina.

PS. Var jag läste det senare är jag osäker på; uppdaterar med länkar allt eftersom!

Uppdatering 00:30 Fann här uppgift om en palestinsk ledare i Haifa som säger att palestinier är besvikna på att Hizbollah inte tagit palestiniernas önskemål på allvar (första sidans tredje stycket nerifrån; via erixon.com). Men det var en annan artikel menade att relationen Hizbollah-Hamas inte i alla avseenden var god. Hamas må ha skapats av Muslimska brödraskapet (Wiki) för islamofascismens syfte att utplåna Israel, men palestinier har ju som palestinier lokala/nationella intressen som ett i en stor region omfattande totalitaristiskt och fasciskt styre knappast kan förväntas vara lyhört inför. Återkommer eventuellt med ett försök till analys av Hamas och några problem för palestinierna.


Bara ett väsentligt klargörande först:
Det radikala palestinska Hamas krav på utplåning av Israel, där dock enstaka öppningar till dialog om Israels existens funnits hos Hamas (på ett sätt som varit otänkbart för islamofascismen i Hizbollah och Brödraskapet), det kravet och metoderna för dess genomförande genom såna våldsattacker som vi nu ser Hizbollah och Hamas utföra, kan jag som demokrat aldrig finna acceptabelt -- inte ens för palestinier.

Att säga detta samtidigt som kultur- och medievänstern, med bland annat Myrdal och Malm i täten, går ut och hyllar det rasistiska, kvinnohatande och fascistiska folkutplånarpartiet Hizbollah, känns nästan overkligt. Hade vi levat där de hyllade haft makten hade varken Malm, Myrdal eller jag överlevt med de åsikter vi torgför. Det är som om en smhällsorientering a'la dadaismen överaskat oss, men i bakgrunden ligger vänsterns djupa USA- och Israelhat, naturligtvis. En fiendes fiende kan vara vem som helst som ännu inte begått ett illdåd av s a s Hitlerska mått. Det är skrupelfri dialektik det, eller?!?


(Så fick jag då in lite mediekritik även i detta inlägg, vilket jag hade tänkt att undvika :-/ Typiskt!)Andra bloggar om: , , ,

Comments

4 Responses to “Brödraskapet hjälper Hizbollah”

Anonymous sa...
12 augusti 2006 00:12

Sök hjälp!

Anonymous sa...
5 september 2006 02:23

Well done!
http://bkinedbk.com/kveq/rles.html | http://qnojijfg.com/nlkw/xgmo.html

Anonymous sa...
5 september 2006 02:23

Nice site!
[url=http://bkinedbk.com/kveq/rles.html]My homepage[/url] | [url=http://veohsrpp.com/vnug/xiox.html]Cool site[/url]

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.