En SSU-skandal på en mosbricka?!?

För det första, min hjärna sprakar och knakar nu (**) (och jag har inget som helst med organiserad partipolitik att göra). Med detta sagt:

Bloggen Maktmissbruk (tydligen stängd i dag) -- som bloggade som enda post Mona Sahlins dotters sätt att få jobb i USA (samt i mitt tycke verkade vara lite väl insatt i socialdemokratins vänskapskretsar) och även hade en osmaklig och långsökt referens till Anna Lindh -- den bloggen misstänktes ju av nästan alla bedömare vara riggad av någon journlist, exempelvis Expressens Niklas Svensson som var den som snabbt körde ut nyheten refererandes till den typiskt nyhetsskapande bloggen.

Men denna helt anonyma blogg, Maktmissbruk, påstås ju (efter dagens polisrazzia???) vara upplagd av LUF:s Per Jodenius (en fd SSU:are från Växjö) som alltså i detta SAP.net-gate avslöjades av ExpressenDI-jornalisten Fredrik Sjöshult (en fd SSU:are från Växjö), som i sin tur ju är ska vara Niklas Svenssons mycket nära tidigare samarbetande kollega.

Vidare har ju enligt uppgifter en SSU:are lämnat ut inloggningsuppgifter till Jodenius-gänget. Är inte även detta lite skumt?

"The plot thickens" hade Johan Ingerö som senaste bloggpost-rubrik där han inte längre visste vad han skulle tro eller ville driva någon tes. Själv rusar jag alltför lätt iväg i billiga konspirationsteorier ackompanjerat av spraket från min hjärna ... tankar som vill fara iväg ... blir i alla fall spännande att se vad utredningen ger. ("Spännande". Som om ohederlighet på riktigt var mysig underhålling... hm, minns iofs som ganska litet barn Norrmalmstorgsdramat som mycket mysiga TV-kvällar ... för övrigt lite sjukt kanske ... lite Niklas Svensson?)

Tror dock inte att folkpartiet till slut faller så djupt i denna affär, och i synnerhet inte alliansen. Roland PM gjorde här en, som alltid, mycket genomtänkt tidig analys.

Är en oväntad vändning möjlig?
Men vilken tilltro ska man nu ha till journalisten Fredrik Sjöshult, när han lovar att det i morgon kommer mera fast han nu känt till detta i nästan en vecka och inget sagt samt att det nu verkar som att Niklas Svensson och Per Jodenius sen långt tidigare hade ett samarbete med bloggen Maktmissbruk? Var startar egentligen allt detta? I förenandet av intressen hos några som var SSU:are och nu är journalister?

Detta kan naturligtvis vara rent felaktiga spekulationer från min sida, men jag har svårt att komma ifrån tanken att "epicentrum" i denna affär kan ligga någon annanstans än inom folkpartiet.

Sjöshult har alltså nu lovat att i morgon visa att folk högre upp har varit inblandade. I morgon. Kommer som på nyhetsräls då? En korv med mos och stark senap, tack! Tjaha, då har väl Jodenius (den källa som torde ha skyddats beträffande bloggen Maktmissbruk) bjudit på loggar (t ex mailloggar) som visat att FP använde S-info för att planera kampanjer? Eller? Jag är dock inte så övertygad om att han har så mycket av substantiellt att komma med, den gode(?) Sjöshult, men ska bli intressant att se!

Visst kan information ha skickats uppåt i partiet från LUF-ordförande Jodenius, men vilken information och hur har denna kunnat tolkas av mottagarna? Till exempel.

En mosbricka och Expressen/DI i morgon bitti, alltså. (Måste ju rulla på, det här!)


(**) OBS (uppdatering): Detta delvis suggestivt orerande inlägg är en tavla av konspirationsteoretiska uppslag och trådar, sådana som oftast är åt helsike fel. Och även om enskildheter här vore rätt, t ex en journalists fördöjning av nyheten för sossarnas skull, är det ingenting i förhållande till de reella intrång som verkligen begåtts av några (som vi vet minst två) personer i folkpartiet. Om det finns antydningar i mitt konspirationstugg som (ta i trä) skulle ha någon allvarligare verklig motsvarighet (t ex brottsprovokation från SSU) så förringar det inte heller nämnda brott men adderar iofs en annan oegentlighet. Det finns för Folkpartiet, som jag ser det, bara en väg här, nämligen att i alla avseenden fullfölja en pudel.


PS. Detta var förresten en lätt omarbetad kommentar jag gjorde här på Henrik Alexanderssons blogg.


Andra bloggar om: , , , , ,

Comments

3 Responses to “En SSU-skandal på en mosbricka?!?”

Anonymous sa...
9 september 2006 20:15

Så här gjordes avslöjandet:
http://di.se/Index/Nyheter/2006/09/09/200755.htm?src=xlink

Magnus sa...
10 september 2006 16:36

FYI:

Det anonyma meddelandet skickades några minuter efter ett besök från "Dagens Industri", allt enligt min besökslogg (som vid tillfället visade färre än en besökare per halvtimma).

Magnus sa...
10 september 2006 17:32

(...för övrigt inga andra besök på detta inlägg under denna tid.)

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.