Valstuga 2006, episode 1 -- knappt sedd recenserad

Såg de sista kanske 10-12 minuterna av Uppdrag Granskning och tyckte att gnället på Herrgården kändes som ganska ordinärt gnäll där skillnaden mellan socialdemokratiska ideal och bygget var det som fokuserades.

Tycker iofs inte att bygget är något att bråka om. Jag unnar de som varit framgångsrika miljoner och förverkligade drömmar. När det gäller Janne Josefssons upprördhet kan man kanske undra om denne inte själv är lite inkonsekvent till sina ideal när Persons bristande offervillighet sätts ifråga?

Tycker snarare att något TV-program någon gång borde hylla rikedomar som förtjänats, men det jag ikväll såg är nog iofs det närmaste en sån hyllning jag sett från en SVT-samhällsredaktion. Det var inte alltför kritiskt och hårt. Inför programmet beklagade sig Janne Josefson över att han med ett års förberedelse bara fått 6-7 minuters intervjutid med Persson och därför inte så hårt kunde ställa honom till svars som han hade velat. (Blev det inte ens några minuter vid fikapausen i Björkvik?) Länk: Expressen.

Men i morgon kommer i alla fall Uppdrag Granskning att göra skäl för sina löner för då kommer Fredrik Reinfeldt att granskas som slavägare. Här läggs bräckjärnet an mycket snyggt och exakt på det som är de nya moderaternas och alliansens stora valfråga, nämligen fler arbeten i utbyte mot aningen lägre bidrag. Där lär en effektiv dramaturgi att spelas upp till vissa höjder. Något annat än en dramatisk symfoni mot Täby-brackan Fredrik i morgondagens Episode 2 skulle förvåna mig.

Uppdatering 13/9: Ehrm... blev inget om pigor eller slavar... vad jag kunde se... hopplöst att få rätt information sen spionkanaler röjts!!!

Uppdatering II, 13/9: Faktiskt handlade kvällens Uppdrag Granskning om Reinfeldt barnflickor med låg lön! (Expressen) Jag såg inte de första 10-15 minuterna av programmet och resten handlade om Reinfeldts karriär i partiet. (Pinoccionäsan nedan borde alltså choppas lite med photoshop.)
Andra bloggar om: , , ,

Comments

No responses to “Valstuga 2006, episode 1 -- knappt sedd recenserad”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.