11/9, USA:s knäppgökar ... och våra egna

Inför femårsdagen av terrordådet den 11/9, se gärna gårdagens videoklipp från Michelle Malkins VENT (på Hot Air) om ett antal demokrater som antingen direkt eller indirekt förnekar vilka som låg bakom terrorattacken. Förnekanden kan ju dels ske genom antydningar om konspiration (såsom att Cheney låg bakom 911 p g a Halliburton) eller indirekt genom att man inte beskyller de verkliga terroristerna eller extrem islamismen och jihad som orsak.

Erixon skriver i dag om hur bl a Expressens Mats Larsson analyserar läget som att det är vår reaktion på terrorn som är den stora faran, inte terrorn i sig. (Mats Larsson som f ö var en av de svenska journalister som gick i bräschen med överdrivna beskrivningar av domedagsstämning i New Orleans vid Katrinaorkanen (bl a påstådda mord och våldtäkter i Superdome vilka senare visade sig inte ha förekommit) samt ett ensidigt skuldläggande av Bush och den amerikanska modellen för följderna av naturkatastrofen.)
Uppdatering: Erixon tar även upp att TV4 på årsdagen av 11/9 sänder en film som just driver konspirationsteoretikers teorier om terrordådet. (Ah, följ helt enkelt Erixons blogg!)

Hyllengren har en del bra artiklar och länkar i ämnet. (Bl a fakta om hur just Storbritannien har blivit ett Europas centrum för islam, men även om problem med militant islamism i Danmark och andra europeiska länder.)

Något jag själv tycker att jag formulerade hyggligt är ett principiellt och moraliskt resonemang beträffande hur vi möter en kravfull islamistisk attityd rörande våra samhällens funktion i de sista två underrubrikerna i denna bloggpost. (Det som konkret exemplifieras i inlägget är censur och yttrandefrihetsfrågan; aktuell just nu mtp Citys censurer av Sakine Medon; en post av Douglas.)


Andra bloggar om: , , , , ,

Comments

3 Responses to “11/9, USA:s knäppgökar ... och våra egna”

Mr Brown sa...
11 september 2006 22:31

Erixon orerar som om det bara fanns ett enda sätt att se på saken vilket jag finner motbjudande. Om man blandar ihop reella hotbilder med mediahypade fenomen som tangerar masspsykosens gränstrakter så riskerar man att låsa in sig i ett hörn där ingen annan utväg finns än totalt krig. Och vilka är de reella hotbilderna? Vi har haft två terrorbombningar i Europa med 202 respektive 52 döda i jämförelse med de karbala-influerade horder som Erixon försöker måla upp vid horisonten. Hur många utom-europeer har dött? Börja räkna på en 50 000 ungefär. Hur många till ska vi döda innan Erixon är nöjd? En, två, fem miljoner?

Magnus sa...
29 september 2006 22:21

Eftersom Leif Erlingsson publicerade exakt samma text som han kommenterade med här så raderade jag kommentaren.

Spam är spam, Leif. Du är dock varmt välkommen att skriva ett unikt svar på bloggposten.

30 september 2006 00:06

Nå, det var helt relevant som kommentar till ditt inlägg. Läs det därför här, tillsammans med min kommentar till din kommentar.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.