Sossarnas Radio vilseleder

Sveriges Radio ska mot känd statistik ha hävdat att sänkt a-kassa i Tyskland för 2 år sedan inte skapat några jobb. Länkar: NMI, Munkhammar.

En mycket bra granskning av SR från NMI!


(Hoppas att detta anmäls till granskningsnämnden, så att Ekot tvingas att läsa upp sitt politiskt laddade sakfel. Anmäla gör man här.)

--
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Comments

One response to “Sossarnas Radio vilseleder”

27 oktober 2006 15:41

NMI och Munkhammar skriver ju till och med själva att det tyska sparkandet på arbetslösa är ett misslyckande. Deras slutsats är iochförsig att man ska sparka lite hårdare för att få full effekt. Men likväl håller de med om att det är ett misslyckande.
NMI skriver också i sin artikel att man inte kan visa att Hartz IV har haft effekt, bara att antalet arbetslösa totalt sett minskat, men att det alltså kan bero på konjunktur.
Karl Brenke pratar mer specifikt om de långtidsarbetslösa, de som Hartz IV skapats för/mot, och konstaterar att de fortfarande är arbetslösa. Från SR-artikeln:
"- Jag kan inte se att sänkningen hittills har haft någon betydelse. De långtidsarbetslösa är fortfarande arbetslösa, säger Karl Brenke, på Tyska institutet för ekonomi i Berlin."

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.