Intressant blogg

Finns en del intressant på bloggen Regime Change Iran.

Den bloggade senast om att Iran utökar sitt program för berikning av uran (post).

Innan dess om att Ahmadinejad förutspås en första politisk förlust.

Innan dess en massa poster om James Bakers Iraq Study Group. Längre ner en bild som nog återspeglar bloggaren "DoctorZin":s åsikt om gruppens rapport. Men även poster om Irans roll i Irak, om västvärldens hållning till Iran i sanktionsfrågan och annat högintressant stoff i arabvärlden, Mellanöstern och Iran. En av världspolitikens mest intressanta regioner.

Nämnas kan även bilder från stora demonstrationer av arbetslösa i Iran mot Ahmadinejad (nu är iofs Ahmadinejad kanske fritt villebråd för det iranska prästerskapet sedan han för en tid sen kollade på kvinnliga dansare utan slöja vid en sportevenemangsinvigning. Länk.) Eller en stor studentdemonstration i Teheran 7 december (något naturligtvis inte DN nämnde och möjligen än mindre andra svenska medier) i denna post. (I SVT:s Kulturnyheterna beskrevs Iran f ö nästan som en demokrati för några veckor sedan. Nästan samma formulering som när Kuba förra lördagen beskrevs som bara en eventuell diktatur, beroende på perspektiv. Varför störa den bilden?)

[Uppdatering (16 dec): Se gärna denna senare post om demonstrationerna.]

Bloggen Regime Change Iran återger iofs mest nyhetsstick med länkar, utan de analyser bloggar ofta har, men den har ändå korta kommentarer och en tydlig linje. Nåväl, på ett så här banalt men uppriktigt -- och av iraniern uppskattat -- sätt illustrerades Bakers grupp i NY Post. Snacka om ett annat politiskt- samt mer mångfascetterat medieklimat (d v s Bush dissas inte överallt och av alla).

cover.jpgAndra bloggar om: , , , , ,

Comments

No responses to “Intressant blogg”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.