En ny mediesituation är möjlig. Go, Adaktusson, go!

Erixon ojar sig, tämligen korrekt, över att medierna inte fokuserar på Lars Danielsson-affären, men överdriver nog en smula om att nästan inga medier nämner tsunamibanden med avslöjande information. Men visst, Reinfeldts barnflicka var i går huvudnyhet i Metro, där man inte ens kunde finna nyheten om Danielsson! Och i Aftonbladets samt Expressen nätupplaga var det mera ljus på barnpigan än på tsunamibanden, vilket bl a Atilla och Niklas nämnt.

Men Erixon konstaterar även, genom att hänvisa till webbfråga i Aftonbladet, att folket gör en bättre bedömning än medierna! Att detta är en affär som har med förtroendet för staten att göra, inte det TV-licens-trams som, kan det verka som, hela journalistkåren som blåslampa drev till absurdum.

På SVT frågar man (lustigt nog; önskar man slippa rapportera?) om läsarna vill veta vad Danielsson gjorde på annandagen. 30 procent hade igår kväll svarat Nej (inte så många svarande dock, men webbfrågor ändå så oseriösa ju). Sossar såklart...


Nåväl. Av SVT, Aftonbladet, Expressen eller andra stora aktörer har vi tydligen inte att förvänta oss mycket av journalistisk påpasslighet när det gäller denna glödheta politiska affär. Nu kommer dock, enligt Aftonbladet, Adaktusson i TV8 att avslöja allt om tsunamibanden. Så vänstermedierna får nu gärna stå passiva. Nu kommer alternativ, och de kommer att växa genom att istället de tar upp det angelägna och därmed framgångsrikt lyckas konkurrera med de kanske av journalism inpyrda gamla medierna.

Premiär ikväll för "Adaktusson", 22.00 på TV8.

-

Uppdatering: Måste även nämna Adaktussons uppgörelse med SVT på DN-debatt, "Sveriges Television har trovärdighetsproblem", där han bl a nämner hur public service-bolaget på ett häpnadsväckande sätt blev utsatta för påtryckningar av samt kröp för S-regeringen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Comments

No responses to “En ny mediesituation är möjlig. Go, Adaktusson, go!”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.