INGEN minister sämre omtyckt än Persson

När alliansregeringens popularitet enligt en aktuell SIFO-undersökning presenterades i nåt P1-program inledde man med att säga att den borgerliga regeringen hade problem i opinionen och att nu har en opinonsmätning om ministrarnas popularitet släppts där i och för sig Reinfeldt som väntat är mest populär men de andra inte är lika populära och minst populär av dem alla är Lars Leijonborg.

Jag är inte folkpartist eller liberal men gillar på olika sätt allianspartierna, så man blev ju lite ledsen över att det inte går bra med ministrarnas popularitet. Alla ministrar utom Reinfeldt är alltså impopulära. Typiskt!

Då hävdar plötsligt Dick Erixon att medierna mörkar siffror från undersökningen och vägrar gå ut med dem för att de inte passar in i det allians-dissande som ingår i typ rådande medievänsterstrategi. (F ö en evig a-kassa-kampanj?) Ooops! Den där Erixon, vilken slugger va! Medier som tiger som Pravda? Näe... Kan det stämma?

Vem ska man tro på? Tydligen på Erixon.

Har inte sett siffrorna i medierna (**), men Erixon bloggade dem och vi ser att Leijonborg i denna mätning får betyget 2,7 och att Göran Persson hade samma siffra året innan. Vi ser också att enbart tre f d (s)-ministrar var populärare än nu Leijonborg, nämligen Bodström (3,5), Pagrotsky (3,1) och Messing (3,1). Övriga 18 ministrar får betyg mellan 1,9 och 2,6.

Alltså hela 19 ministrar i regeringen minst lika mindre populära som den fjärde mest populäre (s)-ministern (f d statsministern Persson), Alltså hela 19 ministrar i den förra regeringen inte mer populära än den minst populäre alliansministern och samtliga alliansministrar minst lika populära än vad den i (s)-regeringen (faktiskt) relativt sett populäre Göran Persson var!

-

Folkpartiet är faktiskt ett parti som fått saker gjorda (men även kristdemokraterna och socialministern har varit effektiv och skicklig liksom Mauds parti som arbetar med en vettiga näringspolitik). Skolan var kanske ett på sitt sätt avgränsat område där saker kunde göras i relativt god takt. Men det är ändå imponerande, det majoren och folkpartiet gjort. För att inte tala om det alliansregeringen gjort!

Måttligt med snack men desto mera verkstad.

-

(**) En sökning ger att denna vecka finns inget om "Sifo" på SR:s sajt, där nämnda märkliga rapportering om undersökningen om ministrarnas popularitet gavs.


BTW: Jag medger att parti-opinionsundersökningar oroat, men mediernas makt är inte obefintlig och rena kampanjer mot regeringen lär ha gjort sitt. Innan valet om fyra år lär en fungerande mediestrategi finnas (Ingerö) och DESSA DYNAMISKA EFFEKTER (utmärkt artikel av Danne Nordling) ha hjälpt regeringen på traven!


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “INGEN minister sämre omtyckt än Persson”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.