F! spelar för galleriet i bidragskorruption...

Som påstås i DN lär FI inte alls upphöra att ställa upp i val. Deras åtagande gäller bara detta år, och andra uppgifter torde ingå i ett bidragsmygel som bloggen Friktion avslöjade här.

Expressen följde upp detta avslöjande.


Uppdatering: Även SvD har nu ett kort artikel. Med orden "ingen aning" utesluter inte Gudrun att, ehrm, "folkrörelsen" FI (som alltså av bl a en före detta FI-aktiv fick bidrag partier inte får ta emot) kommer att arbeta parlamentariskt vid nästa val. Så låter en korrumperad politiker. Gudrun svarar inte nej på frågan om FI är ett parti, utan säger att det är en folkrörelse som kan ta parlamentariskt initiativ; det kan väl enkelt undersökas. Visst var väl FI ett parti i sina stadgar och registrerat som ett sådant när bidraget gavs!?! (En FI-bloggare hajar tydligen spelet och avslutar en antydan om fusket med en ;-) smily. Vad annat var att vänta? En gnutta moral? Knappast.)


Andra bloggar om: , , , , ,

Comments

One response to “F! spelar för galleriet i bidragskorruption...”

Mikaela Mars sa...
21 februari 2007 13:20

F! har under hela tiden som vi funnits haft en stadga där det gjorts tydligt att vi är en feministisk organisation som står på tre ben:
-folkbildning
-aktivism
-parlamentariska initiativ

Vi har aldrtig beslutat att vara ett politiskt parti som de andra partierna, utan jobbar på de arenor som vi tror ger frukt i jämställdhetsarbetet.

Många medlemsgrupper samarbetar nu med studieförbund, och det är denna typ av verksamhet (studiecirklar, seminarier osv) som av ses med folkbildningsarbetet, och det är också folkbildning och kvinnors organisering som pengarna skall gå till. Sedan bestämmer medlemmarna allid (i form av årsmötet) hur organisationen vidareutvecklas.
Det är dock inget som är påhittat nu att F! skall syssla med folkbildning, för att roffa lite stålar, det har funnits med i bilden från början, och det kan ju vara bra att ha med sig i tanken.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.