Replik till Bloggen Bent -- om hot och åsiktsförtryck.

Apropå SvD:s artikel om Sverigedemokraterna gav jag just hos centerpartisten Björn på Bloggen Bent en kommenterar som med exempel och goda argument försöker belysa vad jag anser vara missförstånd, okunnighet och djup fördom. (I detta missförstånd ligger naturligtvis också ett närmast religiöst ideal om fri invandring och att kulturer ska leva sida vid sida i harmoni i ett liberalt mångkulturellt samhälle, vilket är en åsikt som -- likt religiösa åsikter -- när den ifrågasätts leder till ur demokratisk synpunkt osmakliga anklagelser om rasism; härmed har jag alltså sett till att skaffa mig epitetet rasist.)

Well. Den hysteriske Björn klistrar f ö etiketterna diktaturplanerande nazister på SD. Bara som en hint. Vilka etiketter skulle han inte kunna klistra på mig! :-/


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

8 Responses to “Replik till Bloggen Bent -- om hot och åsiktsförtryck.”

Robsten sa...
25 februari 2007 19:12

Bra kommentar Magnus, keep on the good works. Vad folk kallar en är egentligen inte viktigt, utan vad man är. Att stå för sina åsikter har ett pris, det har vi glömt bort i detta land. Nu är det väl så som det nästan jämt brukar vara, att stå för en obekväm åsikt har ett pris.

Robsten sa...
25 februari 2007 19:35

Förresten, skall jag låta dig vara kvar i den liberala bokmärkesmappen eller skall jag flytta dig till den konservativa?

Magnus sa...
25 februari 2007 21:15

Tack Robert! Du kan låta mig vara kvar som liberal om du vill. Jag gillar liberala system i en konservativ kontext, skulle ma kunna säga. Jag är väl socialliberalkonservativ. I alla fall inte socialist.

På tal om socialist, kolla detta intressanta men "missanpassande" citat. :-)

Där kan man snacka om religion!

Magnus sa...
25 februari 2007 21:22

Fast iofs, Robert... Flytta mig gärna! :-)

(Känns som att en viktig ideologisk s a s stridslinje kommer att stå mot tokliberalism eller liberalism som överideologi, där värdekonservatism kommer att vara oundviklig och viktig.)

Robsten sa...
25 februari 2007 22:27

Du är flyttad! Välkommen i klubben;-)

Jorma sa...
26 februari 2007 21:30

Magnus, mycket bra skrivet!!!!

Knute sa...
1 mars 2007 03:42

Instämmer.

Knute sa...
4 mars 2007 01:42

H C Andersens berättelse om Kejsarens Nya Kläder beskriver något som egentligen inte finns men som det är politiskt korrekt att låtsas att det finns.

Det man kallar mångfald och mångkultur betyder inte bara tolerans för att det finns olika människor, att gula, svarta eller vita är vi alla likadana inuti. Tyvärr har det alltmer fått betydelsen tolerans för islams intolerans, ett bedrägeri som påminner om kejsarens nya kläder, om än inte lika oförargligt.

Det är inte Jesus Kristus som nyfrälsta muslimer följer, utan en figur med en helt annan uppsättning av moraliska normer.

Vilket förstås inte stämmer med vad man brukar få höra, "att alla religioner predikar samma sak", en tröstande icke-visdom för att folk inte ska bli skrämda men som i stället gör dem dumma. Den politiskt korrekta hjärntvätten förvandlar människor till relativister som tror att alla kulturer är lika goda.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.