Kareem, Isaak och den tyst diplomatin...

HAX föreslog härom dagen att vi skulle öka pressen på regeringen att vara mer aktiva i fallet med den nyligen fängslade egyptiske bloggaren Kareem Amer.

I dag skriver många -- se t ex DN och SvD -- om svenske journalisten Dawit Isaak, som nu suttit fängslad i Eritrea i 2000 dagar. Göteborgsposten föreslår i dag "ett tydligt svenskt initiativ", i ett ledarstick som riktar sig till UD och Carl Bildt.

Jag skickade alldeles nyss -- från den mailfunktion som finns här -- ett mail till Carl Bildt om att öka pressen i fallet Dawit Isaak.

--------------------------------------------
Följande skrev jag förresten:
Öka pressen på Eritrea i fallet Dawit Isaac.

Han fick ju ett nysinstiftat journalistpris till den mördade ryske journalisten Politkovskajas minne, och motiveringen till priset -- som Stig Fredriksson läste upp vid prisets offentliggörande -- var ju att uppmärksamheten ger Dawit Isaac ett skydd.

Hur kan tyst diplomati åstadkomma något mot s a s supermålmedvetna förtryckare? Kritiserades inte Serige för att man var för inaktiv i fallet Wallenberg, där det även framkom att Sovjetunionen själva blev överaskade av vår passivitet?!

Jobba med er strategi och sätt en verklig press på Eritrea!

Jag syftar i detta mail förresten på Publisistklubbens nysinstiftade yttrande- och tryckfrihetspris till Anna Politkovskajas minne.

--------------------------------------------

Se även freedawit.com och freekareem.org.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

No responses to “Kareem, Isaak och den tyst diplomatin...”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.