Politikers opinion i klimatfrågan

På den amerikanska vänsterbloggen Think Progress hittade jag resultatet av en undersökning vad republikaner respektive demokrater i kongressen anser om den av människan orsakade växthuseffekten.

Fråga: "Do you think it’s been proven beyond a reasonable doubt that the Earth is warming because of man-made problems?"
kongress_poll_globalwarming.jpg

Vänsterbloggaren finner resultatet (pdf-fil) alarmerande, och visst är det intressant! Bekräftar nog en karikatyrbild av hur företrädare för de båda partierna resonerar. Två procent av de 98 procent övertygade demokraterna hoppade visst över till "konsensus" -- men uppenbarligen är det demokraters konsensus man avser!

Man kan dock notera att republikaners stöd för att det inte finns något tvivel i klimatfrågan sjönk något, och detta samtidigt som Reinfeldt och brittiska Torys charmtroll Cameron tycks ha fört sina partier åt motsatt håll.

Tyvärr är inte undersökningens andra mätning gjord efter Channel 4:s klimatfilm (läs om den eller se den), vilket var vad jag sökte efter när jag googlade och hittade detta. Är det någon som sett några andra undersökningar så kommentera gärna!


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

One response to “Politikers opinion i klimatfrågan”

Jonathan Robertsson sa...
26 mars 2007 15:56

Jag vet inte varför jag kom att tänka på detta stycke ur "Och världen skälvde", där John Galt i sitt tal, med en väldig portion ironi, säger:
"Vetenskapsmän ägnar sig ju inte åt vetenskapliga test, utan åt opinionsundersökningar!"

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.