Ignorant, osympatisk vänsterjournalistik, eller?

Ett par lästips med kritik mot medias bild av kriget på Gaza samt ett obehagligt exempel på "åsiktsbias" i libanesisk media:

Henrik Alexandersson reflekterar över uteblivna nyheter i svenska medier om Gaza och Hamas, vilka förekommer i andra länders medier.


Erik Svansbo har en bloggpost om en SvD-artikel och en bra diskussion i kommentarerna, där bl a ett nyhetsankare på SVT, Anna Hedenmo, nämns.


Apropå nyhetsankare...

nbn.jpg

Dialog under en libanesisk nyhetssändning:
"So, why did it take them so long to kill him? [skratt] Fatfat should be next. I'm counting them down."

"We don't glee in someone else's misfortune."

"It's not gloating, but we've had enough of them."
I Libanon, där ju ett krig mot landet som oberoende demokrati pågår, gick ovanstående informella dialog mellan en nyhetsankare och dennes kollega oavsiktligt ut i sändning. Nyhetsankaret uttryckte alltså glädje över att en libanensisk antisyrisk parlamentariker mördats samt ansåg att även andra borde mördas, där en annan antisyrisk parlamentariker namngavs.

CNN samt Hot Air om denna händelse.

Ett CNN-klipp:



-

Bilden av vänstervinklad svensk media förbättras inte med dagens SvD-artikel om mellanöstern, en TT-artikel som saluför Libyens ledare Gadaffis åsikter. DN:s motsvarande artikel fokuserar lite mer på Arabförbundets ställningstaganden, med fakta och detaljer kring dem.

Men varför initierar inte svenska medier en seriös diskussion om vårt förhållande till Hamas, såsom de svenska bidragen till dessa militanta islamister?


Uppdatering: I denna lilla bloggosfär finner vi i dag dock sådant som Kurt Lundgrens träffande beskrivning av Carl Bildt som utrikesminister.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Ignorant, osympatisk vänsterjournalistik, eller?”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.