Artikel om islam och västs intellektuella

Michael J. Tottens blogg postades för ett par dagar sen en artikel av Lee Smith, bl a om en absurd vilsenhet hos västs intellektuella där deras märkliga relation till exempelvis Tariq Ramadan respektive Ayaan Hirsi Ali nämns. Paul Bermans kritik av Ian Buruma behandlas, där just Tariq Ramadan diskuteras men där Berman bland annat även sticker hål på Burumas kritik av Frankrikes nya utrikesminister Bernard Kouchner.

Lee Smith har publicerat den mycket läsvärda artikeln exklusivt på Tottens blogg. Innehåller ett avsnitt om Burumas kritik av väst i världspolitiken, berör sådant som begreppsbildning, Edward Said orientalism, förutsättningar för icke-muslimer som forskar om islam, Focaults vurm för Irans islamistiska revolution samt annat intressant! Även en reflektion varför icke-extrema västerlänningar dödats av extremister.

---------------------------------------------------------------Ett till artikeltipset ovan delvis relaterat Axess-program med både Ayaan Hirsi Ali och Tariq Ramadan på Engelsbergseminariet (från september i fjol).
Länk: "Global Axess Special - Ayaan Hirsi Ali möter Tariq Ramadan".

---------------------------------------------------------------

Här förresten om Tariq Ramadan och Taqiyya (en islamisk tradition för att inte tala sanning) och här om Ramadans offensiv nyligen, där han hårt gick ut med att Storbritannien måste anpassa sig till Islam.

Tariq Ramadan funderade jag på att blogga om tidigare, men tänkte mig ett mer positivt spinn om till Islam och Ramadan kritiska förändringar som kunnat skönjas.

Apropå "positivt" och från det ena till det femte typ:
I en intervju avslutar Cal Thomas med att säga att islams kultur är ett större hot än kommunismen och nazismen tillsammans! Inte så positivt. Diskussionen föranleddes av vad som framgår i samband med denna TV-duell.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

One response to “Artikel om islam och västs intellektuella”

Knute sa...
7 juli 2007 00:07

Det kan nog stämma att islams kultur är ett större hot än kommunismen och nazismen tillsammans!

"Koranen, den argaste bok som någonsin har skrivits, där 60% av innehållet har tagits från Gamla Testamentet i arabisk omredigering och 8% från Nya Testamentet, en på grund av förkunnelsen av "heligt krig" och utlovningen av "houris" i paradiset till alla martyrer i det heliga kriget ytterst olämplig bok att bygga upp en ny världsreligion på."

http://goto.glocalnet.net/gaurelio/essayer7.html

Hitler uttalade sig berömmande om islam och Muhammed. Det finns likheter mellan Koranen och Mein Kampf.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.