Styrdas betyg på lärare och politiker

Det här blev nån slags spaning på temat betygssättande... tror jag.

Tyska elevers online-bedömning av sina lärare, som denna Svd-artikel häromdagen handlade om, har säkert sina poänger. Exempelvis att lärare får en bättre bild av hur de lyckas och kan skärpa till sig på områden där de inte riktigt når fram. Men det har säkert även risker, om elevers betyg tillåts styra samtliga aspekter av undervisningen. En svår fråga ...helt enkelt.

----------------------------------------------------

Från det ena till det femte.

För republikanernas debatt häromdan visades visst publikens betyg på kandidaterna under det att de talade. Uppdelningen lär ha varit på manlig och kvinnlig publik samt konservativa och liberaler.

Romney och Giuliani grälar:


I klippet nedan analyserar Frank Luntz hur några av toppkandidaterna lyckades med immigrationsfrågan, där Fred Thompson lyckades mycket väl.
Nu betygsätts man väl ibland i tävlingar och bland de som satte betyg på presidentkandidaterna, och så småningom ska ge slutbetyg genom framröstandet av en president, finns nog de med skiftande kapacitet.
Nåväl, om denna amerikanske blondin nu inte var helt på topp, så vet knappast heller svensken vem Thompson är.
Youtube-debatten finns förresten på detta Youtube-konto, uppdelad i över 30 klipp, för den idoge att klicka sig igenom...?


Undrars om denna bloggpost får 'G'.

(Videos hittade på Hot Air)


Andra bloggar om: , , , , , ,

Comments

No responses to “Styrdas betyg på lärare och politiker”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.