F.d. ambassadör om Europas självmord

Det här är nog inget toppinlägg. Så är det... Man kan -- i de dåliga ursäkternas namn -- inte alltid vara på topp...

Nåväl. Det tar upp en artikel jag började översätta innan jag insåg att det inte var en toppartikel. Men den drar nog rätt slutsatser och har en viktig poäng, nämligen att Europa självt orsakar sitt fall. Dock har nog ett fall mer med islam att göra än med invandring generellt, som artikeln också väljer att fokusera.

Jag tror ändå det kan vara intressant läsning.


-
Christian Lambert, Frankrikes före detta ambassadör i Bryssel, publicerade tidigare i månaden i högerliberala tidskriften 4 Vérités artikel L’inexorable suicide de l’Europe.

Pastorius på Infidel Bloggers Alliance bloggade en översättning från bloggen Gallia Watch som jag alltså tog mig an att översätta till svenska. Nedan Christian Lamberts artikel i grönt och Gallie Watch kommentar i rött.

Låt mig här även hänvisa till Pastorius kommentar sist i denna post, där han menar att immigration inte alls är något problem för Europa, utan att islam är problemet. Vad tror du? (Tidigare franska regeringens säkerhetspolitiske rådgivare, Pierre Lellouche, ansåg ju att båda är ett problem i Axess TV-intervjun jag bloggade om här.)


Mina kommentarer (läs gärna Lamberts artikel först!):

Min första reaktion på texten var att den problematiserar romer (som Lambert kallar zigenare) såsom ~1 procent av Italiens befolkning, vilket lite andas klassisk rasism, men där problemet sen ändå definieras som en ny långt mer omfattande invandring. Att hälften av brotten i Italien begås av den enstaka procenten romer tycks också vara en överdrift. Vidare förefaller kommentaren om Skandinavien, att Norge har en invandrad minister, malplacerad (rasistisk?!) då det ju finns stora faktiska problem, inte minst i Sverige. Vi har ju problem med sådant som artikeln tar upp, såsom brott och upplopp samt politikers och myndigheters oförmåga att stävja dessa. Artikeln nämner även Spaniens och Italiens amnestier men inte att Sverige har den största invandringen och i dag flera gånger större andel muslimer än Spanien. Men de spänningar och oroande utsikter artikeln beskriver är ju väl grundade i den kulturclash där särskilt islam framstår som problematisk.

Att Lambert beskriver att människor förr inte riskerade våra problem tack vare sunt förnuft implicerar ju att dagens problem har lösningar (mindre generös invandring och att inte erbjuda frikostiga bidrag) och att en väg för överlevnad därför finns. Men stämmer det att vi saknar förnuft så... Det stämmer nog att vi enbart kan vänta oss gradvis försämring om inget uppvaknande sker som ger avtryck i politiken. Dessvärre är EU:s utveckling och den euro-arabiska dialogen sådant som minskar hoppet. Det liberala ledarskrået och den politiska eliten tycks ju även alltför djupt nerkörda i mångkulturalismens hjulspår.


--

Europas ofrånkomliga självmord

Bryssel-administrationen medger officiellt att varje år ungefär 550 000 invandrare från Afrika, Mellanösten och Kina samt Sydamerika ankommer till Europeiska unionen. I verkligheten är siffran dubbelt så stor, det vill säga fler än en miljon.

Vi ska kortfattat ta det land för land.

Italien tar just nu priset. Detta framgick först när en ung italiensk flicka våldtogs och mördades av en zigenare. Det tvingade Rom att medge att Italien, ett land rent av sämre styrt än Frankrike, vilket inte säger lite, nu har 3.7 miljon invandrare (officiell siffra), att 700 000 nya ankommande bokfördes 2006 och att 560 000 zigenare slagit sig ner där. Mer än 100 000 av dem ankom i tiomånaders-perioden efter 1:a januari 2007.

Mer än 50 % av brotten i Italien beror på dessa "rumäner". Ovanpå detta ankommer årligen sådär 60 000 invandrare från Tunisien och Libyen (där även överste Gaddafi medger att hans land invaderas av afrikaner söder om Sahara, som övertygade om att lyckas väntar på att ta sig in i Europa) till Italien via ön Lampedusa. Allmänt sett är det lätt att komma in i Europa via Italien, med dess "slappa" administration...

I Grekland är det värre och Cypern är en av de stora dörrarna in i Europa.

I Frankrike är inget förändrat. Det kan antas att 350 000 varje år kommer till vårt land, varav 70 % från Afrika. Antalet beviljade visum har inte minskat. De är fortfarande fler än 2 miljoner -- 2 038 000 år 2006 -- vilket visar att kampen mot massiv immigration, som allt annat, är tomma ord.

När jag är inne på ämnet bör jag nämna att staden Aulnay-sous-Bois, i Seine-Saint-Denis, just har erfarit fyra dygn av gatuslagsmål mellan "afro-maghrebiska" gäng och polisen, allt enligt pressen. Vid Villiers-le-Bel, Val d'Oise, är det rent av än mer allvarligt. Polisen, som anfölls med gevär, visade sig vara otillräcklig. För att undertrycka dessa upplopp är nu militärenheter specialiserade på gatustrider nödvändiga, inte minst då förråd av krigsvapen från Balkan är undangömda i förorterna.

I Tyskland finns det 4 miljoner turkar och dagligen anländer det flera. En tysk berättade för mig att islamistiska turkar var mera tillfreds med att utöva sina religiösa aktiviteter i Tyskland än i muslimska Turkiet.

I Storbritannien kontrollerar 50 mäktiga muslimska organisationer miljoner troende anhängare, mestadels pakistanier. I det förenade kungadömet Storbritannien och Nordirland, under ett leende från hennes allra nådigaste och mycket kristna majestät, finns nu koranskolor där barnen lär sig att bli självmordsbombare och spränga bilar.

I Nederländerna, där det finns många nordafrikanska, karibiska samt indonesiska muslimer ökar redan allvarliga problem. Tidningarna skriver att situationen håller på att "bli franskt". Med andra ord: plundrade affärer, uppbrända bilar och våldsamma sammandrabbningar med polisen.

Skandinavien ska inte lämnas därhän, där man, för att vara i samklang med tiden, i Norge upptäckte och rekryterade, såsom minister i regeringen, en svart kvinna från Martinique.

Jag ska kanske tillägga att det inte finns någon gemensam europeisk invandringspolitik. Spanien och Italien gav amnesti åt miljontals illegala invandrare - ett storartat meddelande för andra - utan att ens informera sina grannländer.

Å andra sidan är det inga immigranter i östra Europas länder. Varför det? För att dessa länder löd under kommunismen och därför är underutvecklade, utan välfärdsstat eller fria försörjning, ersättning för boende, sjukvård eller skola.

Vissa menar att man aldrig ska överdriva. De stora folkvandringarna mellan 300- och 600-talet ordnade till slut upp sig, inte sant? Stor okunskap. Vi måste inse att dessa folkvandringar endast hade en begränsad effekt på det gryende Frankrikes befolkning. I själva verket motsvarade allmänt sett invaderande gäng och vandaler sammantaget bara några tusen individer som inte bosatte sig i Frankrike, undantaget frankerna i öster. Dessutom konverterade dessa barbarer ganska snabbt till kristendomen, närmare bestämt till arianism.

Det är riktigt att på den tiden den merovingiska monarkin inte åt dessa barbarer fördelade all sorts välfärd, förklarandes: "Ni är en stor tillgång för Frankrike. Kom, allihopa, och sammanslut er med oss med era stora och underbara familjer". Nej. På den tiden hade människor fortfarande sunt förnuft.

Och vad kommer att hända nu? På kort sikt kommer immigranter att fortsätta svämma in. Problem som aldrig varit så allvarliga som just nu kommer att fortsätta att spridas och förvärras. På lite längre sikt kommer Europa, som skapade den vackraste civilisation som mänskligheten någonsin frambringat, att försvinna.


[Christian Lamberts artikel slut här]

Fotot är av det vackra Pfalzkapellet i Aachen, betraktat som den arkitektoniska höjdpunkten av den karolingiska renässansen. När barbarerna konverterade till kristendomen hjälpte de till att skapa det Europa som nu demonteras. Frankerna avvisade också muslimerna som nu får sin hämnd, utan nämnvärd strid, under det att moskéer reses överallt i det europeiska landskapet överallt för att ersätta storartade byggnadsverk som detta. Klichén "what goes around comes around" tycks kunna appliceras på vår aktuella situation. Vi måste nu räkna med det oväntade.

Europas självmord är inte oundvikligt - det finns många lösningar. Det faktum att det inte finns några ledare villiga att göra det som måste göras är problemet. Ett annat märkligt faktum är att så många människor tycks "ha på känn" att detta är ofrånkomligt, som om de har en insikt, eller intuition, att klockan klämtar för Europa. De här är människor besatta av vad de ser på TV och fördummade av en undermålig utbildning. De förvandlar en kommentar som denna artikel till en självuppfyllande profetia.


[Gallia Watch bloggpost slut här]

-

Update: Two comments by me:

Tiberge (at Gallie Watch) seems in his/her comments above (in red) to be aware of what is happening [(update) and I didn't understand the comment, so I hereby strike the rest of my own. Teberge have a good comment here!] , but also to have a need to blame ourselves. Europe's transformation is known, but in a strange way Tiberge describes the Franks rejection of Muslims as an original sin(?). Then the pessimism of people is criticized, despite the fact that Tiberge himself/herself say that this development is on its way because of our leaders not doing what must be done. Lack of constistency. By the way, the words of Edmund Burke comes to my mind, "[T]he only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing", quoted in the movie Obsession -- a movie about the threat from radical Islam.

Pastorius' comment, that immigration isn't a problem at all but Islam only is the problem, I agree with to the point that Islam is the Big Problem. But a too large immigration can of course also be a problem. I don't know if an immigration where Muslims are rejected selectively is allowed? I guess it is prohibited by the nowadays very important Human Rights.I posted these comments in Tiberge's and Pastorious' blog posts respectively where a discussion may continue...


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

2 Responses to “F.d. ambassadör om Europas självmord”

11 januari 2008 14:53

Tack för översättningen. "Palatine-kapellet" blir dock Pfalzkapellet på svenska och "karolinska renässansen" blir karolingiska renässansen....

Mycket intressant artikel...

Magnus sa...
12 januari 2008 09:48

Tack själv.

Ja, artikeln är initierad och lyckas ge perspektiv.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.