Förtryck i mänskliga rättigheters namn (video)

Förslag om inskränkningar av yttrandefriheten måste alltid avvisas konsekvent! Min ganska bleka blogg blev annars av Expo anklagad för att vara islamofob och är nog något de -- eftersom de agerade som de gjorde -- skulle acceptera yttrandefrihetsinskränkning av.

I min förra post nämner Robert Spencer att bl a kanadensiska publicister och författare (såsom Mark Steyn och Ezra Levant) samt en holländsk tecknare åtalats för typ "racial hate speech" eller "expression och racial hatred" då de uttryckt kritik mot islam.

Det som orsakar det absurda som anges i denna posts rubrik bör vara relativism i form av ideologin mångkulturalism, där minoriteter -- såsom "svaga" i motsats till "starka" och därmed förtryckande majoriteten -- ges rätten att, om de så önskar, inte bli kränkta, dvs inte bli kritiserade. I praktiken är dock detta ett tillmötesgående av totalitär ideologi som leder till totalitarism. (Inom mångkulturalistisk diskurs kommenteras visserligen att minoritetskulturer inte per se är goda och internt kan verka förtryckande, men det förändrar inte diskursens huvuddrag.)

Ville i denna post delge er The Michael Coren Show med Ezra Levant, liberal och en av de i Kanada som nu åtalas. (Ezra under "Alberta's Human Rights, Citizenship and Multiculturalism Act").

I klipp 3 och 5 visas en intervju med Mohamed Elmasry från Canadian Islamic Congress, som stöder nämnda fall för "mänskliga rättigheter", sägandes att alla vuxna israeler är legitima måltavlor att döda.

Klipp 1


* Klipp 2
* Klipp 3
* Klipp 4
* Klipp 5
* Klipp 6


Som liberal kritiserar Ezra att hänsyn till minoritetskulturers totalitarism tas. T ex här:
"...we shouldn't let bigots like the Canadian Islamic Congress's Mohamed Elmasry off the hook simply because they're visible minorities, or speak with an accent, or come from a different country. That's the "soft bigotry of low expectations""
Jag ser dock inte att han kritiserar ideologin mångkulturalism eller stor invandring från i demokratihänseende avvikande kulturer. Det han gör är att kritisera bristen på liberalism, vilket för mig är en ideologi som framstår som en en anomali av motsägelser; även liberalism inom mångulturell diskurs. Men jag delar helt hans åsikter om yttrandefrihet och demokrati, som han kallar "the good traditions of liberalism" och som kunnat kallas försvar av individens rättigheter i västlig kulturell och politisk idétradition.

Jag ser multikulturalism (som Ezra tycks gilla "om den är liberal", t ex här eller i sista stycket här) som en relativistisk olöslig utopi, till skillnad från där homogena autonoma kulturer och/eller nationer influeras av andra kulturer och/eller nationer.

Det kaos och den debatt Kanada har i dag kring juridik och rättigheter kommer nog förr eller senare hit, med tanke på hur invandringspolitik och våra universitet ser ut i dag.

-------
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Förtryck i mänskliga rättigheters namn (video)”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.