Överlever Storbritannien mångkulturalismen?

Ett CBN News-reportage, Can Britain Survive Multiculturalism?, som lades ut på Youtube för några dagar sen.

youtube.com/watch?v=OEvifqXkKHE


Märk att Storbritanniens problem i hög grad beror på multikulturalism, vilken genomsyrar landets institutioner. Som diskurs får den inte ifrågasättas samt kräver att brittisk kultur som majoritetskultur står tillbaka för minoritetskulturers önskemål. Den skuldlägger även majoritetskulturen för konflikter som uppstår, men även för minoritetskulturers egna problem. En ovilja att gå andra kulturer till mötes, hur förtryckande och intoleranta de än är, betraktas som näst intill rasism. Att vilja assimilera invandrare, i eftersträvan av enhetlig kultur och värdegemenskap i samhället, betraktas som reaktionärt.

Dessvärre dominerar alltså detta brittiska institutioner. Om väst ska överleva tror jag diskursen måste ifrågasättas och överges. Islam måste få diskuteras och nolltolerans mot förtryck i minoritetskulturer gälla. Analys av migrationsströmmar utifrån kulturella aspekter borde även få ske, där vi ger oss rätt att bestämma exempelvis att betydligt mindre än halva utomeuropeiska invandringen bör vara muslimsk.

Vid kritik av en sådan autonom invandringspolitik borde kunna hänvisas till muslimska länders praxis och en reciprocitet.


(En person i klippet är Paul Ray, bloggare från Luton som arresterades för att han bloggade om islam. Jag skrev om det här.)

Se även förra bloggposten, om brittiskan Melanie Phillips observationer.


(Hat Tip: I Mitt Sverige.)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Relaterade twingly-länkar:
* DN: Carl Rudbeck går på muslimers apologetik beträffande sharia.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Överlever Storbritannien mångkulturalismen?”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.