Brittiskt förslag om invandringen

I en intressant bloggpost tar Brussels Journal upp ett förslag till förändring av Storbritanniens invandring, som nu årligen omfattar cirka 190000 personer. Storbritanniens invandringsnivå per capita är alltså cirka en tredjedel av den svenska.

Uppropet -- från representanter för parlamentets samtliga partier -- gäller utomeuropeisk invandring, där man lär se problem med det mångkulturella samhället och därför önskar minska antalet av dem som får asyl till 20000 personer per år. (För Sverige motsvarar det att 3000 utomeuropeer varje år ges asyl, där vi ju i dag har en mer än 5 gånger så hög nivå.) Som argument anges behovet av utbildade invandrare.

Förslaget innebär knappt halvering av invandring från utanför EU, från 2/3 till drygt hälften av total invandring, där till föreslagen asyl för 20000 ickeeuropeer kommer anhöriginvandring och annat. Total invandring önskar man minska till 130000 personer, vilket skulle innebära att man undviker att Storbritanniens befolkningsmängd växer från i dag drygt 60 miljoner till knappt 80 miljoner till år 2050. En dramatisk befolkningstillväxts ekonomiska följder tycks vara ett huvudargument.

Att den svenska befolkningen med dagens invandring torde växa till kanske 12 miljoner år 2050, kan jag inte minnas tagits upp i vår politiska debatt.

Att det är ett öppnare klimat i Storbritannien märks väl i denna statistik från Daily Mail-artikeln, och i artikelns öppet informativa stil.

article-1053163-028FB26000000578-63_468x256

Daily Mail-artikelns inledning:----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tillbakalänkning:
* Sydsvenskan: "Invandring räddningen för EU". Artikel negligerande befolkningsexplosion och problem, dvs i åsiktsofriheten PK.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

One response to “Brittiskt förslag om invandringen”

26 september 2008 20:36

Att inte låta människor bo där de vill, är i grunden både förmyndande och inskränkande.

Däremot borde socialsystem inte vara regionala, utan följa de grupper som betalar.

På lång sikt vill jag ha en global grundtrygghet finnansierad med global moms, den ska inkludera basal utbildning, sjukvård, äldreomsorg och födobeviljning till behövande. (och bli allt generösare i tackt med världsekonomin)

Läste idag att engelsmännen har (efter många år med brittisk version av sossar (d.v.s. långt höger om Carl Bildt)) högre privat månadsutbetald pension till rökare....
de dör ju tidigare... so what!

Kanske ska vi ha lägre pension till kärringar, så länge de betalar mindre skatt, är mer sjuka och inte minst,
så fega de inte vågar dö när det är dax?

Kanske en motvikt till skattefuskaren Shymans mansskatt?

Ang. att behandla olika grupper olika:
Här i Norge har deras största parti dragit tillbaka deras förslag att icke etniska norrmän (alltså en som är ex. född av utomeropeiska föräldrar, men i Norge) inte ska sändas till fängelse i sina etniska ursprungsländer.

Så långt är det mellan svensk och norsk dagspolitik...

Bara tänk,
en med somaliska föräldrar som blir dömd för ett brott i Sverige skulle sona i Somalia!!!
de tänkte köpa fängelseplatser,
så inga lågstatus etnisiteter ska kunna utbilda sig i kriminalitet i Norska fängelser..

Håhåjaja...

P.S. jag är medlem i FRP, hoppas kunna hindra enstaka överdrifter.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.