Om islams spridning med våld

Youtube-klippen nedan är ur en serie på bloggen Occidental Soapbox och handlar om islamisk expansion, historiskt och i nutid. Jag anser att klippen är informativa i den mening att de beskriver nutidshändelser och historia som sällan föremedlas i våra medier eller i gängse läromedel och litteratur.

Islam beskrivs här som en aggressivt expanderande religion, men detta menar jag absolut inte beskriver alla muslimer! Det speglar dock ett reellt problem. Undersökningar i Europa visar visst att från enstaka till 10-tals procent av muslimer har mer eller mindre radikala åsikter. Några undersökning visar även att en majoritet muslimer är positiva till någon form av sharialag. (Bl a en holländsk undersökning visade det.)

Vidare tycks det som att islamistiska partier kan vinna val i länder med islamisk majoritet (Caroline Glick om bl a Libanon; ht: K Ekeroth).

Många radikala muslimers invandring till Europa innebär uppenbarligen problem. Sedan Salman Rushdie för cirka 20 år sedan fick dödsfatwan har utveckningen inte varit i rätt riktning. Vi har bl a sett Pim Fortyun, Ayaan Hirsi Ali, Theo van Gogh, Jyllandsposten, Lars Wilks, Mark Steyn, Ezra Levant och nyligen radioprataren Michael Savage komma i skottgluggen för islamism under det att våra styrande haft en tendens att ge efter för aggressiv och mindre demokratisk politisk islam.

Nåväl. Jag tyckte att dessa klipp var riktigt välgjorda, med intressant och bra information.


Islamic Crusades, avsnitt 1-7:

1: The Occupation of Constantinople

Transkript här.
2: Before Islam... Egypt, Iran, Iraq

Transkript här.
3: The Co-Option of Jerusalem

Transkript här.
4: Lessons From the Thai Jihad

Transkript här.
5: Why did they hate us in 1783?

Transkript här.
6: India's Millennial Burden

Transkript här.
7: India's Modern Struggle

Transkript här.

Comments

No responses to “Om islams spridning med våld”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.