Obama vs. Reagan -- video

Ronald Reagan blev USA:s president 1981. I december samma år utbröt sammandrabbningar mellan Lech Walesas Solidaritet och regeringen där till slut undantagstillstånd infördes. De anses visst även ha införts i syfte att hindra en sovjetisk invasion, likt de i Ungern och Tjeckoslovakien.

Följande video visar tydligt skillnaden beträffande vilken sida i en demokratikonflikt president Obama respektive president Reagan ger tydligt och hängivet stöd samt skillnad i skärpa rörande vilka handlingar som är oacceptabla.

Något som på dessvärre understryker denna skillnad lär att Obama nu låter en inbjudan till iranska diplomater att fira 4:e juli vid amerikanska ambassaden stå kvar! Detta möjligen under -- eller efter, eller vad som nu händer(? DN) -- mord på iranska demokratidemonstranter!! AFP.


Upptatering 2010-04: Eftersom Youtube raderade videon (de verkar inte gilla det som inte är vänster eller pro-islam/arabvärlden) bytte jag den mot dessa två:

youtube

(Video adderad 20100420)

youtube

(Video adderad 20100420)

Dick Erixon tog upp Obamas obestämda uttalanden bl a här.

HT: Gateway Pundit

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Twinglylänkning: SvD; SvD;
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Comments

2 Responses to “Obama vs. Reagan -- video”

Berit sa...
28 juni 2009 13:54

Den ursprungliga inbjudan gick ut innan valet och demonstrationerna hände, men man har nu återkallat alla inbjudningar av iranska diplomater till ambassader runt om i världen och också till Vita Huset.
Det är väl den modigaste Obama har vågat sig på i hela denna tragedi.

En inbjudan till iranierna om vidare samtal om kärnvapenfråga står emellertid kvar.

Magnus sa...
28 juni 2009 14:36

Ja, jag såg att Obama återkallade detta ett par dagar efter att kritiken kom, och som du säger är det ju inte mycket annat som förändrats.

Nu blev det visst "lugnare" i Iran igen, efter många döda medan den diktatoralternativet Mousavi, som är lite modernare, kräver nyval. (Man kan kanske undra hur iranska regimen ser på oroligheterna i form av att dra nytta av dem -- kanske vinna tid?)

Obama söker framstå som ett hygglo som anser att tillmötesgående med onda krävs för framsteg och fred, något som många Bush-kritiker säkert trott.

Att bjuda Iran på förmånen samtal om kärnvapnen (för Iran: tid) är naivt så att man baxnar!

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.