Muslimer planerar demonstration för sharia

Snabböversatte del av och kommenterar lite Daily Express-artikel idag:

Av Martyn Brown

Nu kräver muslimer: Ge oss fullständig sharialag

En radikal muslimsk grupp väckte igår kväll ilska när den inledde en massiv kampanj för att införa sharialagar i Storbritannien.

Den fanatiska gruppen Islam4UK har redogjort för planer på att hålla en potentiellt uppviglande demonstration i London senare denna månad.

Och de kräver en fullständig avskaffande av det brittiska rättssystemet, dess tjänstemän och lagstiftning.

Medlemmar har uppmanat muslimer över hela Storbritannien att sammanstråla i huvudstaden den 31 oktober för en procession krävande ett fullständigt genomförande av sharialagar.

För att främja sin sak hånar de på en webbplats brittiska institutioner, visande en modell bild av Nelson's Column krönt med en minaret.

Planer för demonstration har skickats till Londonpolisen och kan uppvisa upp till 5000 extremister marscherande för att kräva det kontroversiella systemet.

Processionen - döpt March 4 Shari’ah - kommer att starta i underhuset, som gruppens hemsida beskriver som "just den plats där miljontals människors liv i Storbritannien förändras och det är härifrån som orättfärdiga krig inleds.

Gruppen har för avsikt att sedan marschera till 10 Downing Street och "kräva avlägsnande av tyrannen Gordon Brown från makt".

Marschen kommer sedan att sammanstråla på Trafalgar Square där demonstranterna räknar med att den "kommer att samla ännu mer stöd från turister och allmänhet, klargörande för Londons hjärta behovet av sharialag i samhället".

Gruppen förklarade: "Vi ber härmed alla muslimer i Storbritannien, i Manchester, Leeds, Cardiff, Glasgow och på alla andra ställen att gå med oss och kollektivt förklara att som lydiga den allsmäktige Allah vi har fått nog av demokrati och människogjord lag och den brittiska kulturens destruktivitet.

"På denna dag kommer vi att kräva en fullständig omvandling av det brittiska samhällssystemet dess medlemmar och lagstiftare och kräva fullständigt genomförande av sharialag i Storbritannien."

I går kväll fördömde politiker och andra muslimer gruppens uppviglande kommentarer, som kommer i kölvattnet av den senaste tidens våldsamma händelser i städer som Manchester, Birmingham och Luton.

Den konservativ parlamentsledamoten och f d arméofficeren Patrick Mercer sa: "Det är ytterst osmaklig och underblåser en rädsla hos den brittiska allmänheten." "Om någon tror att dessa åsikter är ett steg framåt för samhället är de allvarligt vilseledda. De är frånstötande och motbjudande."

Gruppen attackerades även av Tory-ledamoten Philip Davies, som sa: "Denna marsch är tydligt ett medvetet och provokativt försök att framkalla ras-spänningar och störa samhällets sammanhållning.

"Den enkla lösningen är att dessa människor flyttar till ett land som redan har sharia."
[Menar han att vidta någon åtgärd så att det sker, eller är det bara ord så att han inte framkallar ras-spänningar?]

En talesman för the Islamic Society of Britain sade: "99,999 procent av muslimer föraktar dessa människor. Detta tjänar bara till att bränsle ras-spänningar."
[Visar undersökningar det? (Brittiska och holländska undersökning finns [ref].) Om nu 1 av 100000 brittiska muslimer håller med gruppen och demonstrationen samlar planerat antal demonstrerande måste Storbritannien ha 500 miljoner muslimer, så talesmannen är inte nära sanningen. Både brittiska Al Jazeera och en f d domare i brittiska högsta domstolen talade för något år sedan om att införa sharialag i Storbritannien; Al Jazeera-videon om det här.]

Och Tory-ledamoten samt Daily Express-krönikören Ann Widdecombe sa: "Du kan inte ha två rättssystem sida vid sida och det vi har nu fungerar och det brittiska folket är helt nöjda med det."

Läs resten här.


- - -
[ref] I en brittisk undersökning stödde grovt hälften (60% vid ett tillfälle 2004 och 40% vid ett tillfälle 2006) sharialag i Storbritannien: ANVIL, The Telegraph.

En holländsk undersökning beskrivs 10 dec 2004 här. Översättningsförsök...:
Hälften av Hollands muslimer vill ha ett islamiskt parti

HAAG Nederländerna - Drygt hälften (51 procent) av muslimer i Nederländerna anser att ett parti för muslimer bör bildas. [...]

[...]

Nästan 30 procent av alla muslimer vill att programmet hos ett muslimskt parti ska förorda sharia, islamisk lag, mot att mer än en tredjedel (34,2 procent) [inte anser det]. Av de tillfrågade som vill ha ett muslimskt parti, anser mer än hälften av att partiet bör ha sharia i programmet medan en av fem inte anser det.

Det bör alltså vara cirka 60 procent av de muslimer som förordar ett islamiskt parti som förordar att det ska ha sharialag på programmet.

En annan sak i artikeln:
71 procent av de tillfrågade anser att förolämpa islam måste bekämpas hårdare. 12 procent tycker inte det.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Muslimer planerar demonstration för sharia”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.