Viktig blogg har ny design

Denna om Sverigedemokraterna.

I menyn finns bl a dessa citat:

SD_citat_funebo

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tillbakalänkning: Fokus, ETC, SvD, DN
Andra bloggar om: , , ,

Comments

3 Responses to “Viktig blogg har ny design”

feminix sa...
30 oktober 2009 11:30

Var finns dina sympatier? Ofta märker man direkt var bloggaren har sina sympatier, men jag blir inte klok på dig...

Magnus sa...
6 november 2009 18:06

Menade du att mina sympatier är fel när jag nyligen påpekade att du länkade en sajt som har mängder med tydlig nazistreklam?

Att jag är kritisk till islamisering innebär inte att jag är vare sig SD:are, rasist eller nazist (trots att Expo säger att jag är islamofob, vilket gjort att min bloggs URL lagts på otaliga SD- och rasistsidor). Ett kännetecken på rasister tror jag kan vara påståendet att rasism inte finns, utan att "människor är olika" och att det därför inte är moraliskt fel att ta hänsyn till olikheten. Den åsikten har jag läst på många SD-bloggar samt på Youtube och jag skulle inte bli förvånad om du själv har den.

Det är alltså rätt liten risk att jag har samma värderingar som du. Om du är putt på att du länge länkat min blogg utan att begripa det här är det väl inte mitt fel. (Vilka j-vla stalkers man kan få... )

--

För korrekthets skull bör följande sägas om citaten i denna post:

* Första citatet kan jag inte se är överdrivet. (Att man i Finland vid kriget kan ha kunnat tänkt på riksrätt är en sak, men det här låter ju demokratihotande.) Kan inte se att detta citat är provocerande för den som är demokrat.

* Det andra citatet är tydligen från 1992 (men man kan kanske tycka att SD idag lite tydligare tog avstånd från de åsikter de då yttrade. Att vissa fortfarande har såna åsikter anser är tydligt bl a på vissa Youtubekanaler där rasister säger sig vara SD:are, även om vi inte vet om de företräder SD.) Kan inte se att detta citat är provokativt för den som inte är rasist.

* Tredje citatet är från en f d SD:are som var mer högerextrem än SD och gick ur (tvingades gå ur?) SD, vilket framgick i programmet. Kanske citatet inte ens åsyftar SD, utan personens nya mer radikala parti? I så fall är citatet rätt irrelevant.

* I fjärde citatet sjunger Petzäll en antisemitisk låt. Flera sådana och nationalsocialistiska låtar spelades på Tallin-kryssningen (framgick av inspelningar). Kan inte se att citat är provocerande för den som inte är antisemit.

* Mikael Janssons citat verkar ha en överdriven slutkläm. Det som sägs i meningen om frivilliga avgångar innebär inte att renhållning sköts i bemärkelsen uteslutningar, bara att nazister frivilligt gått. Ett relevant citat som de som är intresserade av att SD håller rent väl inte kan ha något emot.

feminix sa...
6 november 2009 20:13

Jag var tacksam för att du påpekade länken med nazisympatier. Att gilla nazister är ju enligt mig just "fel" åsikter. Dina åsikter har jag inte funnit något fel på!
I politiken finns det en del "vattendelare", alltså vilken sida i en konflikt man stöder, som Israel/Palestina och demokrati/diktatur. Men jag anser att även konflikten mellan muslimer och ickemuslimer hör dit.
Jag gillar din blogg, annars skulle jag inte bry mig. Och jag gillar många bloggare som inte stöder SD.
Varför tycker du att Tommy Funebos blogg är "viktig"? Anser du att han är en "rabiat SD-motståndare" eller en objektiv kritiker? Det han skriver i "20 röster om 20 år" verkar ju seriöst.
Tycker du att det är ett problem att muslimerna blir alltfler i Sverige?
Finns det något annat parti, än SD, för den som är kritisk till islamiseringen?
Jag anser inte att man är rasist för att man kan se att det finns svarta, vita, gula och röda människor och att man kan anse att det är olika "raser". Först när man menar att den egna rasen är bättre än andra raser, tycker jag att man är "rasist". Jag delar inte den åsikten att människor är olika pga att de tillhör olika raser. Vi är olika av andra orsaker och även inom raserna och inom landet och familjen är vi ju olika.
Jag undrar faktiskt vad det är bland mina värderingar som du absolut inte kan dela? Vad jag har sett av dina värderingar i din blogg, så har jag inte hittat något jag kan ta avstånd ifrån! Du får gärna hjälpa mig hitta något, om det går!
Jag gillar ju även att länka till mina meningsmotståndare och jag gillar att debattera med dom, om det går.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.