Ayaan Hirsi Ali om sitt stöd till minaretförbud

I en artikel i Expressen förklarar Ayaan Hirsi Ali om varför hon stöder förbudet mot minareter i Schweiz.

Citat:
Islam är en idé om hur samhället ska organiseras: individens relation till staten, den mellan män och kvinnor, regler för umgänget mellan troende och icketroende, hur sådana regler genomdrivs och varför en islamisk regering är bättre än en regering som bygger på andra idéer. Dessa islams politiska idéer har sina symboler: minareten, halvmånen, huvudduken och svärdet.

I strikt mening är minareten och andra yttre symboler särskiljande tecken. Minareten står för islamistisk överhöghet, en markör för överhöghet som kommit att symbolisera islamiska erövringar. Den introducerades flera decennier efter islams grundande.

Sedan beskriver Ayyan Hirsi Ali vad som sker när muslimer blir en mer betydande befolkningsgrupp:
Män och kvinnor segregeras; homosexuella, avfällingar och judar fördöms öppet. Troende organiserar sig kring politiska mål som kräver införande av någon sorts sharialagstiftning, först och främst inom familjerätten.

Sådan är trenden som vi har sett i Europa, men också i andra länder där muslimer har slagit sig ner. Ingen av de västliga akademiker, diplomater och politiker som fördömer den schweiziska omröstningen tar itu med, eller ens diskuterar, detta faktum.

[...]

[Pragmatisternas] rop efter dialog är förnuftiga. Men så länge de inte förmår muslimer att välja mellan värderingarna i det land de kom till och dem i det land de lämnade, kommer de att råka ut för fler överraskningar.

[...]

Det är anmärkningsvärt att den svenska utrikesministern Carl Bildt offentligt sagt att omröstningen är dålig diplomati. Vad han glömmer är att det här är en diskussion om islam som en inrikesfråga. Den har inget med utrikespolitik att göra.

Schweizarnas beslut sätter fokus på debatten om islam som en inrikesangelägenhet i Europa. Det vill säga islam som en uppsättning politiska och kollektivistiska idéer. Infödda européer har om och om igen blivit tillsagda av sina ledare att vara toleranta och accepterande gentemot muslimer. Det har de också varit. Och det kan mätas genom 1) de summor skattepengar de har investerat i sjukvård, bostäder, utbildning och välfärd för muslimer och 2) de hundratusentals muslimer som knackar på Europas dörrar för att få komma in.

Om de människor som ryar om att Europa är intolerant har rätt, om där faktiskt fanns xenofobi och förtryck av muslimer, då skulle vi ha sett motsatsen. Det skulle ha skett ett muslimskt uttåg ur Europa.


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

One response to “Ayaan Hirsi Ali om sitt stöd till minaretförbud”

6 december 2009 20:13

Svenska folkets nativitet sjunker och politikerna motar det med att ta in obegränsat med invandrare, främst från de muslimska länderna.

Det hade varit bättre med rundhänta bidrag till svenska barnfamiljer istället.

Nu finns det en namnlista att skriva på för Folkomröstning Mot invandring. Skriv på och visa var du står!

http://www.namninsamling.se/index.php?nid=3536

Skriv på för din egen och landets skull!

Sprid också länken till så många du kan, det här är OERHÖRT viktigt!

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.