SvD:s obegripliga raderande av kommentar

SvD har tre gånger varit snabb att radera en kommentar jag gett på en artikel av Per Gudmundsson om bl a Roland Zuidervelds syn på Geert Wilders. Lägger därför detta som Twingly-länk till artikeln.

Jag antydde bristen på logik i kritiken mot Wilders och nämnde hur Zuiderveld visat bristande förståelse för yttrandefrihet i ett SVT-inslag om Wilders som redovisas i denna post.

Vad är oacceptabelt enligt SvD:s regler? Anses med länk till SVT-reportage visad kommentar av Zuiderveld om Wilders vara "personliga angrepp eller ärekränkande inlägg"? Kan de vara så kinkiga?

Det SvD raderade:Andra bloggar om: , , , , ,

Comments

10 Responses to “SvD:s obegripliga raderande av kommentar”

Nisse Hult sa...
9 juni 2010 18:13

Skicka in dina raderade kommentarer till chefredaktören och be om en förklaring till varför de raderades. Posta gärna svaret här om du får något.

Lycka till!

9 juni 2010 18:26

Mejlade SvD:s webbredaktör (som bör skicka det till berörd person) om "svar på varför min kommentar till en artikel i SvD raderades 3 gånger", kommentaren och länk hit.

Kommer svar (inget ännu) återger jag det.

Johnny sa...
12 juni 2010 16:07

Jag tycker att tidningarna är hopplösa med sitt censurerande, speciellt när det rör invandringspolitiken. Många tidningar har slutat med möjligheten för läsarna att kommentera och ibland även hänvisning till bloggar i sin desperation att undertrycka folks åsikter.

Ibland funderar jag på att det borde förbjudet att censurera folks kommentarer och att endast polisen fick censurera de som stred mot yttrandefriheten. Det märkliga är att Koranen inte förbjuds som uppmanar till mord på judar, kristna och andra otrogna.

Anonym sa...
20 juli 2010 22:15

SvD Är fegisar som gömmer sej bakom sin sk. sensur, detta gynnar ju bara SD sverige demokraterna, men det vill dom inte förstå.
Mvh Uno.

Anonym sa...
23 mars 2011 13:31

De raderar också alla kommentarer som kommenterar problemet med raderade kommentarer eller ifrågasätter kommentarssystemet. Det finns ingenting i deras kommentarsregler som indikerar att det skulle vara otillåtet att kommentera det.
Helt obegripligt. Jag har mailat webredaktionen med flera om detta utan att få svar (för ett par månader sedan).
Väldigt oseriöst av dem, måste jag säga.
/Karin

Lasse sa...
16 juli 2011 16:02

Jag fick också två kommentarer raderade på SvD nyss. De var välformulerade och följde reglerna men togs bort utan förklaring. De handlade inte om invandring utan om att tillåta kommersiella vägar. Kan inte finns någon annan förklaring än att den togs bort av politiska skäl.

20 juli 2011 14:41

Lasse. I diskussioner som får många kommentarer raderas nästan vad som helst. Har fått många hövliga kommentarer kritiserande SD:are eller rasister raderade. Kanske allt som anmäls raderas när moderatorn har mycket att göra? I heta ämnen med upprörda arga kommentarer.

Mitt fall i juni 2010 var inte sådant. Kanske ansågs att jag kritiserat någon (Zuiderveld) som inte kunde försvara sig, men artikeln handlade om Zuidervelds beskrivning. Jag var knappast heller ämnesavvikande.

Men ofta verkar raderingar inte göras speciellt skickligt snarare än man censurerar. Synd, men sånt är väl livet...

20 juli 2011 14:44

...denna post har i alla fall blivit en minimal ventil mot hur SvD:s sköter sin moderation. ;)

Anonym sa...
13 januari 2013 01:15

Jag har själv utsatts av löpande censur av SvD.
Något svar från readktionen eller den ansvarige utgivaren har jag inte fått.

Kritiska men sakliga angrepp på det rådande systemet ogillas tydligen.

Behov av en parallell kommentering av SvD finns tydligen


25 januari 2013 10:13

Tyvärr så har de flesta PK-tidningar numera stängt våra möjligheter att kommentera deras artiklar.
SVD och DN, samt några till, har dock denna möjlighet kvar.
Då jag personligen anser att just kommentarsfälten ger bättre, sannare samt oftast betydliga intressant belysning av artikelinnehållet än den som själva artiklen ger samt själv är/var flitig kommentator.
Så har jag, föga förvånande, lagt märke till att så fort en artikel handlar om vår migrationspolitik så är oftast kommetarsfältet stängt för möjligheten att kommentera (SVD & DN)
Numera så verkar det som om att läsa div. blo ggar snart är den enda möjligheten för att kunna delges lite adekvat, ocensurerad, icke PK information
I övrigt så vill jag starkt rekommendera Merit Wagers blogg där hon lägger ut vad många av hennes förra kolergers på migrationsverket anser och har för några erfarenheter av dagens svenska migrationspolitik [1]
I sammanhanget så måste jag även påpeka att jag definitivt ite sympatiserar med SD utan att jag är enbart en realist som försöker se lite realistiskt på samhället och på politiska sakfrågor.

[1] http://meritwager.wordpress.com/

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.