Yttrandefrihet -- var befinner vi oss? (SVT)

I SVT-klippet nedan:
"Åtalet har i sig varit kontroversiellt i det liberala Nederländerna, där röster höjts för att yttrandefriheten bör rymma även det misshagliga."
Verkligen! Nytänk i Holland om yttrandefrihet? (sic!)

Låt mig förresten skriva (*) att kristna är homofober och medeltida -- ord som dessa hyllas av vår tids mest populära politiska kommentatorer, vanligen på vänstersidan. Byter jag ut religion, till en som faktiskt i dess nutida tillämpning i hög grad förtjänar epiteten, går jag från att bli hyllad till att riskera åtal.

Man kan även notera att svenska tidningar som igår nämnde Wilders använde en rubrik där Wilders gavs epitetet "högerextremist". Det ser jag inte i några norska, danska eller europeiska tidningar, och våra medier ger en falsk bild av Wilders. Han är faktiskt bara (inte så lite idag) en liberal som nämner (vågar nämna) att mångkulturalism är problematisk samt påpekar och varnar för islamisering av Holland, där sharialagar redan tillämpas lokalt och frihet att tala om islam nu hotas.

SVT:s journalist agerar i inslaget cheerleader för begravning av yttrandefrihet. Roland Zuiderveld menar relativistiskt att demokratin Wilders försvarar är lika med fällande dom. Demokrati och yttrandefrihet skulle alltså aldrig kunna upphöra. Journalistvänstern brukar ju gilla röda diktaturer, så varför inte.

SVT Play


Jag har svårt att se att Zuiderveld är demokrat här. (JMG har visat att nästan varannan journalist är V eller MP; andel kulturjournalister hos SVT?) Såg i denna DN debatt-artikel att Zuiderveld arbetar -- säkert inom ramen för en diskurs som råder på våra universitet -- mot kritik av islam, där han snart släpper en kritisk bok om Geert Wilders. (Oberoende fri television...) Kan man tro att den blir lika progressiv (inkvisitions- och medeltidsbejakande) som kollegan och kommunisten Andreas Malms alster i ämnet?

--
(*) Inte för att det exakt precis är min åsikt.

Relaterat i media: BLT, SvD, TV2, Barometern, Dagbladet
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Comments

2 Responses to “Yttrandefrihet -- var befinner vi oss? (SVT)”

21 januari 2010 18:05

Bra noteringar. SVT-citatet var lysande. När PK-dårarna försöker låta bli att vara PK-dårar blir de ännu större PK-dårar.

Fortsätt att bevaka hur svensk media sjunker allt djupare.

Dag Selander sa...
23 januari 2010 09:02

Utmärkt! Det vore också intressant med en analys av MSM etc för att belysa orsakerna till varför man inte värnar yttrandefriheten.

Kulturrelatvismen torde vara en orsak bland andra...

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.