Program om islam på skola i Essen

Nedan ett reportage om en skola i Essen, där 70 procent av eleverna är från muslimska familjer. Via Snaphanen. Min tyska så usel att jag knappt kan recensera, men här lite stoff:

16-årige Sebastian har upprepat fått stryk av klasskamrater. 17-åriga Julia har konverterat och fått veta att hon inte får gå på partyn eller använda korta kjolar samt att tyska flickor har för många friheter. En lärare berättar att elever sagt att tyskar är skit och att man inte är vänner med dem. En elev säger att man kallas nazist om man uttrycker sin åsikt. Under ramadan ska muslimska elever ha spottat i tyska elevers mat och muslimska flickor byter inte om vid simlektioner.

Enligt Deutche Islam Konferenz har Tyskland 4 milj muslimer. Cirka 5 procent av befolkningen. Städer brukar ha dubbel andel muslimer och ovanpå det är andel bland barn högre pga åldersfördelning; finns 20 procent muslimer bland städers unga? Ökar konvertering vid hög andel muslimer? Malmö antar jag har större andel muslimer och i Sverige växer den.

I klipp 4 svarar kurder på om de ser sig som tyskar. Enligt en undersökning ser sig inte 75 procent av Tysklands muslimer som tyskar. Det är i samklang med en uppgift av CNN:s Christiane Amanpour här. (75 procent av Tysklands muslimer önskar f ö shariabanker, dvs räntefria lån och service efter religionstillhörighet...?)

Uppdatering: Klipp borttagna. Nya översatta klipp i denna post!


Relaterat i Twingly-media: BLT, SvD
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

No responses to “Program om islam på skola i Essen”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.