Egentliga värderingar i SD...

Jag anser att misslyckad mångkultur kräver att ribban för invandring höjs. Idag lär de flesta från Mellanöstern och Afrika kasta identifikationspapper och kan drivas av rent ekonomiska motiv. Min åsikt beror även bl a på att en Malmö- och Södertälje-liknande situation inom decennier uppstår i andra svenska städer.

Ett svar -- ofta av de som söker tysta diskussion -- är att svenskar nu är mer positiva till invandring än de var för några år sedan. Men SD:s siffror i Malmö och Södertälje (där även ND går bra) indikerar knappast en genuint positiv inställning till "mångkultur" och riktigt stora problem finns.

På forumet Exilen, som visst SD använder för kommunikation och där högerextrema håller till, började jag läsa inledning på en tråd med anonyma skribenter, nämligen detta (avatar på Kurt Meyer):

Jimmie Åkesson säger att det svenska folket inte existerar, SDare hurrar i kör

#1
Tomik


http://www.washingtonpost.com/wp-dyn...060501612.html

""Swedishness is not in your skin color or in any part of the body. It's in your values and how you behave," Akesson said."

Genom att reducera svenskheten till ett tunt lager kulturell fernissa så har Jimmie Åkesson implict devalverat svenskarna till ingenting mer än några klädesplagg och seder. Att du har ett obrutet släktträd hela vägen tillbaka till hedenhös spelar ingen roll. Allt du står för kan reduceras till några transienta sedvänjor och därmed upptas av Abdullah, M' bungu och Jorge eller till och med några marsianer om de skulle råka dimpa ner.

Sverige är verkligen bortom all sarkasm. Det "nationella" räddningspartiet är så svårt kulturmarxistiskt att det inte ens erkänner sin egen kärnväljargrupps existens. SD är ett mångkulturskollabratörsparti och inte ett nationellt parti.

Jag ska fanimej rösta på det absolut värsta nasserassepartiet i valet 2010 för att visa fega och opportunistiska Sverigedemokrathjon och EXPO-kommissarer att det finns folk i landet som inte böjer sig. Ni SDare kan harva med er menlösa och självförödmjukande kulturnationalism, jag ska fanimej ha äkta vara. Det behövs en kulturrevolution i det här landet som sveper bort all unken semitkommunism.


#2
Svartekaptenen


[#1 citeras]

Det handlar om att göra småsteg i början tro mig jag är själv SDare och vi har haft många diskussioner ang vad som är Svenskhet.


#3
Hansherman


[#2 citeras]

Isåfall Svarte Kapten, berätta om den dolda agendan som i små steg skall ta oss till målet!
Och viktigast av allt berätta om målet!


#4
Svartekaptenen


[#3 citeras]

Nu är jag inte speciellt insatt i partiledningens agenda förutom i stora drag och även om jag hade varit det hade jag inte berättat detta här av förklarliga skäl, men jag kan säga detta: Åkesson säger såhär pga att han vet att MENA människorna varken vill eller kan anpassa sig till våra tankegångar och seder.
Sen förstår jag inte vad ni har emot Tyskar, Holländare, Danskar, Fransmän osv. Sen ang det slutliga målet vill jag inte uttala mig om eftersom jag inte anser att det är speciellt hedervärt att lägga ord i munnen på andra.
Tyvärr så är det så att man måste se saker realistiskt, etnisk rensning hade är kanske ett lovvärt mål men tyvärr orealistiskt idag.
Vidare så anser jag att det här med Svenskhet ligger bra mycket djupare än vad Tomik försöker påskina, det är inget tunt lager pålagt, det är mycket mer än så.


#5
Absurd


Dags för alla att inse - även Sverigedemokraterna - att det är en skillnad på kulturell svenskhet och etnisk svenskhet.
Kram från en fd Sverigedemokrat som är glad att slippa förklara vem som är svensk enligt Sverigedemokraterna.


#6
Robin_Shadowes


Det multikuturella viruset har förmodligen fått fäste i hjärnbarken även på dessa sverigedemokratiska koryféer. Det är väl den enklaste och mest logiska förklaringen. Annars kommer dom aldrig att bli accepterade av etablissemanget. På valnatten kommer det sjungas We shall overcome på Sergels Torg av människomassorna, 25% svenskar och resten mussar.


#7
Stratiotes Iesous Christos


[#6 citeras]

Låt dig inte luras av ND och andra nationalsocialister...
De är inte så taktiska av sig i en situation som kräver taktik.
Jag menar står
handsharman på kritikersidan då vet man att den andra sidan inte är riktigt så dåligt, han är trots allt en Judas Iskariot.

Istället för att koncentrera sig på sjupartierna så lägger man energi och tid på SD, man kan iaf vänta tills de kommit in innan man börjar gråta, men som sagt de är inte så taktiska, väldigt snarlika Expo i sitt tänkande och agerande. Titta på attackerna, det är t.o.m. samma stil som Expo, om vi var riktigt konspiratoriska så skulle vi gissa på att vissa Expo medlemmar ligger bakom ett flertal av de mest SD kritiska rösterna här.

Romans 1:22 Professing themselves to be wise, they became fools,


#8
Hansherman


[#6 citeras]

Det verkar troligt att det finns två varianter av viruset.
Bägge efterlämnar vita fläckar i hjärnbarken.
Frågan är om inte viruset är samma virus, eller om man tänker att medaljen har två sidor.
På den ena sidan det utvalda folket, på den andra sidan dom som blir trackade av det utvalda folket.
Ännu har jag dock inte angripits så svårt av viruset att jag kallar mig för jordens frälsare.
I det läget är väl hela hjärnbarken förbrukad och gott blir till ont o vice versa.
Tomik tänkte rösta på det värsta nationalpartiet, kanske något för mig med, är det ND eller finns något som smäller ännu högre?


#9
SkåningNej, det är klart att den etniska dimensionen existerar. Klart att man kan tala om etniska svenskar, men i slutänden är det den kulturella tillhörigheten som har störst betydelse. För mig är i alla fall en adopterad neger inihelvetes mycket mer svensk än en purarisk fetkossa som konverterat till islam.

Förutom att SD:s ursprung är högerextremt är problemet att de blandar in etnicitet.

Någon som är med på att starta Liberalkonservativa mångkulturkritiker?


Andra bloggar om: , , , ,

Comments

9 Responses to “Egentliga värderingar i SD...”

Nisse X sa...
27 augusti 2010 11:48

Vad är det du vill säga med detta? Jag hittar en kommentar här ovan av en person som säger sig vara medlem i SD(?) och av detta drar du slutsatsen att SD använder Exilen för "kommunikation"(?) och att SD menar att svenskhet är något som har med etnicitet att göra(?). Vad SD vill och är avgörs alltså av anonyma kommentarer i ett diskussionsforum? Är det det du menar?

27 augusti 2010 12:04

Nejdå, jag drar inga sådana slutsatser! Exilen används för kommunikation av SD. Här t ex:

http://exilen.eu/showthread.php?6147-Har-du-fr%C3%A5gor-till-n%C3%A5gon-i-Sd-partitoppen

"Har du frågor till någon i Sd-partitoppen?

Jag har under den gågna helgen vidtalat en rad aktiva Sverigedemokrater som tackat ja till inbjudan att svara på frågor om partiets strategi för valrörelsen och andra rent politiska spörsmål"
.

Sen nämns vilka som ställt upp. De skickar sina svar antingen via personen eller har själva konton.

27 augusti 2010 12:06

Du frågar förresten vad jag menar. Jag menar att åsikterna i dessa inlägg som fälls av de som uppenbart är SD:are är ganska representativa för hur de i SD tänker. Men det är iofs inget nytt.

27 augusti 2010 13:02

Missade att svara om etnicitet.

Att SD politik bygger på etnicitet framgår i det dokument SD kallar principprogram:

"Den viktigaste faktorn i ett tryggt, harmoniskt och solidariskt samhälle är den gemensamma identiteten, vilken i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen".

Om nationalism:

"Den nationalistiska principen bygger på idén om nationalstaten, att statens territoriella gränser ska överensstämma med de befolkningsmässiga gränserna. I sin ideala form är alltså ett sådant samhälle befolkningsmässigt homogent. De rådande omständigheterna i Sverige och i omvärlden omöjliggör att principen praktiseras till fullo.

Sen talas det även om kulturella gränser, men etnicitet nämns alltså. Vill även minnas att det nämns i minst ett av SD:s övriga partiprogram. I så fall naturligtvis olyckligt om man inte är rasist och är med i SD.

Jag läste igenom hela programmet och visst är mycket okej, men att det inte är bra här är såklart komprometterande.

Söker dock inte att påverka detta. Erik Almqvist svarade om en f d aktive i rasistiska högerextrema Third Way, Patrik Ehn, som i SD-material gjorde reklam för nationalsocialism att han bara var intresserad av ideologi.

Tjena.

Nisse X sa...
27 augusti 2010 14:27

Jag citerar Wikipedia: "Etnicitet, tillhörigheten till viss ethnos, betyder tillhörighet till en grupp av människor med gemensamt ursprung och egenskaper"...
...och NE:
"etnicitet, tillhörighet till en etnisk grupp, en social relation mellan grupper av människor vilka ser sig själva som kulturellt distinkta i relation till andra grupper".

Om man i betydelsen etnicitet alltså lägger tillhörighet till en grupp av människor med gemensamma historiska och kulturella rötter, en kommunikativ gemenskap, värderingar, normer och seder så ryms de flesta av oss som bor i Sverige fortfarande inom begreppet "etnisk svensk". Det är givetvis inte ett oproblematiskt begrepp men i brist på bättre får det duga för mig. Är det då bra att de flesta som bor i Sverige är etniska svenskar eller anser du att det vore bättre om vi vore en minoritet? Anser du att det är eftersträvansvärt att vår historiska, kulturella, kommunikativ gemenskap med värderingar, normer och seder fungerar som en mall för något som invandrare kan eller bör integreras eller assimileras med (och därmed bli en del av vår etnicitet) eller vad förespråkar du istället? Mångkultur?

Om man istället i begreppet etnicitet lägger hudfärg och genetik så blir SDs principprogram absolut problematiskt och komprometterande. Men är det vad SD gör eller är det enbart vad du själv gör? För att få svar på den frågan bör du skriva till någon i partiledningen och fråga.

Har Patrik Ehn, gjort reklam för nationalsocialism i SD-material?
På tal om Third Way, menar du då det engelska partiet National Liberal Party – The Third Way? jag hittade detta på wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Way_(UK)
Är det ett rasistiskt och högerextremt parti?

27 augusti 2010 19:57

Etnicitet har ingen enkel definition men omfattar biologiska egenskaper. Därmed är den olämpligt att använda som SD gör om man nu tar avstånd från rasism. Det är en tydlig signal om att rasism ännu accepteras, och att sådan finns är inte svårt att se. Finns mycket i SD-anknutna bloggar, Mitt Sverige, Milld och otaliga andra! Delvis har SD-bloggar haft typisk rasism.)

Från Wikipedia hade du kunnat citera nästa mening: "Etniska grupper skiljer sig främst genom olika kultur, men de kan även skilja sig genom olika fysiologi och genetisk bakgrund". En snarlik formulering har NE. Biologiska egenskaper tillhör ordets definition.

Du menar alltså att ordet är bra och får duga då du säger att det bara rör kultur. Men även biologi rör alltså ordet och det gör det oacceptabelt som legitimerande rasistisk ideologi. Sådan som SD menar försvunnit. Om den försvunnit, varför envisas med det ordet istället för att byta mot kultur och “kulturellt enhetlig“? I och med vad som finns i SD är detta ingen akademisk fråga.

-
Okej, Patrik gjorde inte reklam för nationalsocialism men för en som betraktades som en ledande ideolog för nationalsocialistisk ideologi, nämligen Armin Mohler och konservativ revolution. Mohler hoppade av från Schwieiz till Tyskland under kriget och den konservativa revolution som han utvecklade ses som central för nationalsocialismen. Nämnda SD-information innehöll bl a detta, där nationalsocialister som bl a Jünger nämns liksom t ex skapandet av folkrörelse samt Bündische Jugend, "den livsstilsinriktade ungdomsrörelse som hyllande friluftslivet". Det i SD-informationen var ingen del av en bred ideologikurs i SD och Patrik har även på sajten Folkhemmet031 angett att SD är radikalkonservativa (a.k.a. konservativ revolution): "med mindre än åtta månader kvar till valet ser det ut som att Miljöpartiet och Sverigedemokraterna kommer att öka sitt väljarstöd markant. Partierna är mycket olika, men båda bär på ett radikalkonservativt tankegods eftersom den bärande tanken i denna ideologi är att slå vakt om bestående värden".

Third Way (thirdway.eu) är en brittisk think tank som ansett att etniska grupper ska leva åtskilda för att detta gagnar dem. De förordar bl a folkomröstningar, small business och co-operative ownership. Småskaligt samhälle och miljö. De har många poster om BNP och bland deras 10 länkar finns t ex antikapitalistiska (?) Counter Culture, som under kategorin politics nu har två poster, en om filmen Hitler Alone och en om Malcom X. En annan länk som Third Way har är Brother Malcolm (Malcolm X), om rasistisk svart makt. Visst finns mindre extrema länkar, men diverse separatister stöds. Enligt Wikipedia-artikeln citerar de en “US-based racial-separatist” men uttalar sig visst numera för icke-rasistisk begränsad invandring. Jaha.

(Patrik tror jag f ö uteslöts ur Centerpartiet när han påkommits med att vara aktiv i Third Way och gick då in i SD. Bör ha varit 2009, då hans sista artikel i Third Way infördes och han kandiderade för SD i kyrkovalet.)

27 augusti 2010 20:00

Låt mig förresten tydligt ta tillbaka att Patrik gjorde reklam för nationalsocialism. Det var den ideologi som nationalsocialisterna använde som han gjorde reklam för.

Nisse X sa...
27 augusti 2010 21:12

"Etniska grupper skiljer sig främst genom olika kultur, men de KAN även skilja sig genom olika fysiologi och genetisk bakgrund".

Att etniska grupper KAN skilja sig genom olika fysiologi och genetisk bakgrund betyder inte att de måste göra det. Jag tycker du ska skriva till någon i partiledningen och fråga vad dem menar istället för att spekulera i värsta Expo-stil.
Om nu SD hade varit ett parti som eftersträvar "rasrenhet" så tror jag knappast de hade plockat in personer som bröderna Ekeroth, Daniel Assai, Chang Frick, Dragan klaric m.fl i partiet.

Anonym sa...
28 augusti 2010 21:58

Bra att du rotar i det här Magnus.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.