Sverige vs. Norge -- MED vs. UTAN sanningsministerium

Är egentligen inte road av att nämna invandrares kriminalitet. Brott är undantag. Men vid väldigt stor överrepresentation verkar det rimligt att samhället granskar den så att åtgärder kan vidtas för att komma till rätta med problemen. Men i Sverige är nämnande av överrepresentation kriminell?

Norge (Se även tidigare postat NRK-inslag.)
Sverige (Iofs hänger nog Klara Hradilova-Selins jobb på att dölja sanningen.)Klara Hradilova-Selin: Våldsbrott har begåtts även innan invandringen. "Svar": Naturligtvis, ingen förnekar det. Men våldtäkter har sedan 1980 med hänsyn tagen till befolkningsökning cirka 5-faldigats. Enligt BRÅ 2005:17 anmäls utlandsfödda 4.5 gånger oftare än etniska svenskar. Detta bidrar i betydande grad till ökningen.

Klara Hradilova-Selin: Människor påverkas i "stor utsträckning"/"ganska stor utsträckning" av fördomar när de ska beskriva gärningsmäns etnicitet. "Svar": Enligt BRÅ 2005:17 är ökad anmälningsbenägenhet så marginell att den inte förklarar skillnaden i anmälningar mellan utlandsfödda och etniska svenskar. Jerzy Sarnecki anser inte heller att detta förklarar skillnaden.

SVT:s journalist nämner, efter att brottsforskaren Klara Hradilova-Selins avvisat överrepresentation, Jimmies uppgift att invandrare från Mellanöstern och Afrika är överrepresenterade. Det ger intryck av att Jimmies uppgift inte är korrekt, men den är i linje med bl a BRÅ 2005:17.

Klara Hradilova-Selin: Invandrarbakgrund kan inte spåras då inte polisanmälningar säkrar identitet. "Svar": Om SD:s kommande granskning avses så avser den domar. Eller förnekar Hradilova-Selin här i BRÅ 2005:17 och av Sarnecki redovisad forskning?


Uppdatering:facebook är Klara Hradilova-Selin medlem i fem grupper, bl a en vänsterpartists kampanjsida samt "Sverigedemokraterna i riksdagen - Nej tack". Är hennes förnekande av sanningen politik?

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Sverige vs. Norge -- MED vs. UTAN sanningsministerium”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.