Manhattan-imam hotfull och skyllde 911 på USA

Pamela Geller noterade detta i CNN:s intervju med imam Feisal Abdul Rauf:
"anger will explode in the Muslim world,"; "this crisis could become bigger than Danish cartoon crisis, which resulted in attacks on the Danish embassies..."; "it could become something which could really become very very very very dangerous indeed"

Vid 12:20 3:40 i klipp 1 länkat nedan, och åter från 0:40 i klipp 2 7 min, tar imam Rauf upp nationell säkerhet. Frågan som ger nämnda hotfulla svar ställs 3:10 i klipp 2 9:20. En fråga mellan 3:55 och 4:55 Sist i klippet är varför Rauf inte ändrar sig om byggnadens placering och Rauf svarar till slut att vi måste försäkra oss om att detta "results in greater peace, not in greater conflict". Rauf talar om radikaler på båda sidor där ena sidan torde avse de som vill flytta byggnaden, men han använder de muslimer han menar blir våldsamma som argument att inte flytta den. I klipp 2 tas vid 6:45 1:30 in i klipp 2 upp hur Rauf sagt att USA:s politik bidrog till att 911 skedde.


LÄNK TILL KLIPP 1
Vidare säger Rauf vid 10:40 i klipp 3 länkat nedan att 911 skapade en situation där muslimer är "under even greater suspicion" och att dialog krävs för att ändra synsätt och uppfattning. Han förklarar kritiken mot Ground Zero-byggnaden med att radikaler tagit över diskursen. Frågan är vad han anser att hans varning/hot om våld från muslimska världen om inte bygget blir av är i termer av fredligt diskurssättande? Att "advance the discourse on peace"? (12:50)

Rauf talar även (13:50) om "justice for everybody" och att "This is what America is all about". Samtidigt menar han att nuvarande stripklubbar inte hör hemma där. Är allas rätt vad islam/muslimska samhällen handlar om? Vad innebär "justice"?


LÄNK TILL KLIPP 3 (delvis överlappande)


Relaterat i media: TV 2, TV 2(2), BLT, VL, VG, SDS, SvD, SMP, HD, HD(2), DN, DN(2), DN(3), Dagen, Dagen(2), Dagen(3), Dagen(4), GP, GP(2)
Andra bloggar om: , , , , ,

Comments

4 Responses to “Manhattan-imam hotfull och skyllde 911 på USA”

Anonym sa...
10 september 2010 15:05

istället för att betrakta koranbrännarpastorn som isolerad galning. och skratta och honom, väljer man indirekt att uppvigla muslimerna, genom att hävda att bränningen kommer att orsaka godtyckligt våld mot väst, och deras medborgare

Tony sa...
10 september 2010 19:32

Klart allt riktas mot pastorn då det handlar om att den fredliga religionen islam attackeras.

Titta bara i sverige, så fort någon säger något om islam så blir det rabalder. Och samtidigt pådyvlas mina barn att lära sig om islamska högtider på Bolibompa. Jag kommer att ringa och skälla ut Bolibompa efter noter. Sedan begära pengar från DO för förolämpning och kränkning. Vi får se hur det går.

Allting om islam blir stort då media försöker skildra den som något gott, när den egentligen är något helt fruktansvärt och man påpekar det.

Nu när muslimer världen över bränner Biblar och flaggor(snart även byggnader skulle jag förmoda) så blir det inga fördömmanden i media. Imamen visar precis på hur våldsam islam är i sina uttalanden, han visar att islams motståndare har rätt. Sen att media inte kan genomskåda denne våldsivrare är något helt ofattbart.

Johnny sa...
11 september 2010 10:23

Själv tycker jag hela situationen är underbar. Den amerikanske kristna pastorn Terry Jones på en sidan och den arabiske islamska imamen Feisal Abdul Rauf på andra sidan. Det är rena rama vilda västern dramat, Terry Jones är ett utmärkt namn på en sheriff.

Nu har Terry Jones givit Feisal Abdul Rauf två timmar att bestämma sig, flytta moskébygget eller jag bränner koranen. På så sätt kan imamen bli ansvarig för allt våld eftersom han inte flyttade moskébygget.

Johnny sa...
11 september 2010 11:07

Tony: "pådyvlas mina barn att lära sig om islamska högtider på Bolibompa"

Det är för jävla vidrigt. Invandringspolitiken är vår tids kommunism. I dess namn hycklar och ljuger alla politiker, media bedriver propaganda dygnet runt, invandrare, speciellt muslimer är det bästa som hänt Sverige sedan skivat bröd.

Nästan varenda nyhet, varenda program i SVT eller TV4 har någon vinkel eller lögn om invandring.

Ex igår på SVT Rapport så var pastor Terry Jones någon slags halvgalning, den danske självmordsbombaren från Luxemburg (svart krulligt hår och mörkbrun hudfärg).

Vi hade massor av information i alla media om Ramadan och nu muslimska högtider i våra barnprogram.

Jag vet inte hur länge detta massiva hyckleri och propaganda lögneriet kommer att på, men det är många som är jävligt trötta på det och röstar på SD.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.