Muslimska barn uteblir från musikundervisning

Tar BBC mod till sig att ta upp sånt här pga Camerons kritik mot mångkulturalism? Nedan ett BBC-reportage om musikundervisning och muslimer, där en representerande Storbritanniens muslimska råd säger att 10 procent av muslimska barn uteblir från brittisk musikundervisning (vid 3:30).



Muslimske företrädarens villkor för acceptans av musikundervisning är "so long it transmitting the appropriate values" (vid 4:00). Jag antar att elektrisk musik inte accepteras. Friskolerektor och moderate riksdagsman Abdirizak Waberi har ansett att akustiska instrument är okej, men inte hård musik. Han tillåter inte heller pojkar och flickor att dansa med varandra. BBC-journalisten följdfråga är tyvärr tam och testar inte var gränsen går, utan gäller om klassisk akustisk musik är okej. Som väntat fås ett jakande svar, med tillägget: "Came from religious source, couldn't be better".

Förresten finns nog skäl att tro att fler än 10 procent (eller vad korrekt siffra är) inte hade deltagit i musikundervisning om den inte anpassats för muslimer.

Hur ser det ut i Sverige? Hur ofta tar svenska journalister upp det här? Är deras "mod" att ta upp till genuspedagogik skeptiska kristdemokrater större?

Via Vlad Tepes

Relaterat i media: SvD SvD2 SVT SVT2 EK DN LTÖ HD Dagen GP
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Muslimska barn uteblir från musikundervisning”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.