Steyn: USA:s underrättelsechef en idiot -- samt om energi och mat

Inslag med Mark Steyn i fredags.Chefen för USA:s underrättelsetjänst har sagt att Muslimska brödraskapet är i hög grad sekulära och hävdade sen att han inte sagt det utan något annat. (Om det på Politico och en video här.)

Megyn Kelly säger vid 1:47 att talet av Obama på torsdagen uppfattades som att han krävde Mubaraks avgång. Stämmer med Mubaraks ord i denna Haaretz-artikel.

(Beträffade en CIA-chef som ska ha refererat en nyhet vet jag inte om det var orimligt? Referera pågående skeenden till nyheter måste inte vara orimligt.)


Energi och säkerhet

Apropå USA:s säkerhetspolitik har Obama och demokraterna bl a hindrat nyttjande av inhemsk fossilenergi, vilket gör USA mer beroende av arabländers energi. För 3 år sedan varnade Newt Gingrich att detta gör USA:s energipolitik till ett växande problem. I följande klipp menar James Inhofe att USA kan göra sig oberoende oljeimport. Vet inte om det stämmer (siffror kan förleda) men stor förbättring möjlig.
Matpriser

Höga matpriser som orsak till kravaller förtjänar att nämnas. FN:s livsmedelsorgan FOA har nämnt den faktorn med matpris-rekord sedan mätningarna startade 1990.

Klimatpolitik med biobränsle tros inte oväsentligt ha bidragit till prisökning. Kornbrist spås nu driva på prisökningar. Vidare kan nu en längre period lägre temperatur väntas pga lägre solaktivitet -- ett samband där en teori bekräftats i studier och experiment senaste år. Det bör sänka avkastning och förvärra detta.

Frågan är om protesterna nu delvis haft samma orsak som Egyptens hungerkravaller 1977, då hundratusentals fattiga pga ökade matpriser protesterade på gatorna mot dåvarande president Anwar Sadat? Om det t ex på International Business Times eller i ett 60 Minutes-klipp. Men nu gäller protesterna ändå mest förtrycket.


Relaterat i media: SvD AB SVT Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Steyn: USA:s underrättelsechef en idiot -- samt om energi och mat”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.