SD i riksdagen

Har tidigare postat en video på hur SD klarar sig bra i riksdagen där andra tabbar sig. Se vilket lugnt tonläge SD:s politiker talar med här, men...Vi har alla gjort våra fel och felsägningen rättades av SD, vars pressansvarige angav kostnaden 4 000 miljarder euro, inte 400 000 euro (Metro), SVT). Motsvarar ca 71 000 kr per EU-invånare. Korrekt?

Via Eubloggen nämns kostnad under 10 år på 1 000 mrd euro (17 500 kr/person) för sådant som diversifiering av nuvarande produktion och tvingande ekonomier att välja vissa produkter och energikällor. Sägs ge lika stor besparing för hushållen. Rapport COM 639 (pdf).

Jag är inte säker på att EU:s politik är bra. Om politik för förnyelsebar energi ingår så har sådan allvarligt skadat bl a Spaniens ekonomi och det finns en övertro på s k smarta nät. Syftar politiken till det skulle den, då den implicerar överstatlighet, vara rätt att stoppa. Alltså stöder jag nog SD:s motstånd. SD anger dock minst 3 gånger större kostnad än Eubloggen (en motpart) redovisar. Löser inte SD detta bidrar det, jämte sånt som överdriven besparing från minskad invandring, till bilden av oseriöst parti.

SD kritiserar i rättelsen media för att arbeta "djupt oseriöst". Typiskt.

Andra bloggar om: , , , ,

Comments

4 Responses to “SD i riksdagen”

Martin sa...
13 februari 2011 21:29

Man är stor när ens felsägningar är större än sakfrågan i statstelevisionen. Klippen som sprids på youtube har dessutom klippt bort den efterföljande intervjun där SD-politikern rättar sig; typiskt, var ordet.

13 februari 2011 21:31

Nervositet och en blackout?

13 februari 2011 21:46

Är iofs inte säker på att sånt här skadar SD då sympatier ofta kommer den till del som alltför hårt kritiseras för t ex felsägning. (Detsamma gäller kanske Petzälls fylla?)

På samma sätt tror jag inte att det gagnar SD att gå till hårt angrepp mot media. Möjligen är det ett sätt att sluta leden i en rörelse, men vid tjat räcker det att påpeka att det hela bara gäller en felsägning.

Kanske överstiger kostnad 1500 mrd euro? I så fall är SD:s fel max en faktor 3. Fortsättning följer, men troligen ogillar jag EU-förslaget som överstatlighet och skadlig planekonomi som i sig kan komma kosta!

Martin sa...
13 februari 2011 22:46

Nej, det skadar nog inte per se att defaultkritiker vilka högst troligt aldrig skulle rösta SD klipper i ordning ett videoklipp och sprider runt; alla med förmåga till rationellt tänkande förbiser dylika tilltag. Således är inte heller webbsidan - i din till denna efterföljande post - något som per se är skadligt. Om något visar det ganska tydligt den enorma viljan att spela ut samt förstora ens det lilla som en felsägning samtidigt som man ignorerar rättelsen; alltså allt annat än balanserad saklig kritik, det är kritik för att det är SD och det skall kritiseras.

Vad gäller sakfrågan är 4000mrd euro en total jag sedan tidigare lagt på minnet, förmodligen från UKIP/EFD-relaterat material.

Om vi haft en fungerande 3e statsmakt hade vi förmodligen vetat. Man får vara glad för rapporteringen om senaste ropet bland superdieter dock....

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.