Kritik av påstått fel av SD har större fel och kanske enbart fel

Apropå förra posten, Sandstedts påstådda felräkning som var felsägning (skulle sagt 4000 mrd euro istället för 400 000 euro) har en konverteringssida skapats. Om nu SD:s ledamot sa fel så programmerades sidan som skulle håna henne fel, med en kurs på 10^8 istället för 10^7 (felsägningen). Felet en faktor 10.

Bildbevis:Kostnad för EU:s elmarknadspolitik (bl a planekonomi kring val av energikällor) är enligt EU minst 1 000 mrd euro under 10 år och eventuellt fel av Sverigedemokraterna alltså högst en faktor 4. men skulle kunna vara nära 4000 mrd euro t o m år 2050 så att sverigedemokraterna inte har fel. Se nyheternadirekt.se. (h/t: Martin) [Överstruken text avser inte EU-kommissionens beräkningar.]


Uppdatering 16/2: Finns fortfarande saker som inte stämmer i Sandstedts uttalande och som bara förvärras av SD:s förklaring. Min troligen sista kommentar om detta här. (Skulle förresten inte bli förvånad om anonyme "Martin" med tipset om AB-klippet är Martin Kinnunen, men kan vara vem som helst. Om SD fått in murvlar på AB får man säga grattis, vänstern har många. Men AB skingrar inte felen i SD:s förklaring; Greenpeace inte lika med kommissionen och 3.8 bilj euro = 33 000 mrd kr.)

Relaterat i media: SVT
Andra bloggar om:

Comments

One response to “Kritik av påstått fel av SD har större fel och kanske enbart fel”

Martin sa...
14 februari 2011 03:37

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article8561801.ab

Aftonbladet Webb-tv har kikat på dokumentet. I det står 3,8 fram till år 2050, och alltså är den retoriska avrundningen upp till 4 korrekt. Det absurda i det hela - som SD ensamt motsätter sig vad jag förstått samt inte ännu framkommer i media - är att svenskarna med fungerande elnät förväntas ta ett "stort ansvar" för monsterkostnaden i EU-diktatet.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.