SD om islamisering av Afrika -- öppen tråd

Testar en slags "öppen tråd" apropå denna tweet av Erik Almqvist. Kan inte bli värre än ett aprilskämt...

erikalmqvist_afrika_islamisering
[Uppdatering efter 3 min: Almqvist länkar nu Bilderberg-konspirerande lätt antisemitiska Fria Tider. Borde inte utgått från SD och en med nationella rörelsen frotterande politiker.]

Här trailern för Journeyman Pictures dokumentär Benghazi Stories samt artikellänkar. Föreslå gärna olika andra länkar.* I denna post i måndags bl a AFP-artikel om vapenstöld av Al Qaida och Youtubelänk till tal av Libyens förre justitieminister och idag företrädare för interimsregeringen, Mustafa Abdel Jalil.

* I denna post i onsdags ett halvdussin artikellänkar, bl a om pessimistisk bedömning av brittiska tankesmedjan Quilliam.

* Telegraph-artikeln Is the West playing into al-Qaeda's hands?, där slutsats trots en indikation i motsatt riktning är att inte islamisterna segrar då folken väljer att inte leva som islamister.

* I posten Who Are the Libyan Rebels? intervjuar Michael J Totten Susanne Tarkowski Tempelhof, ledare för Shabakat Group, tydligen en svensk pr-byrå i Libyen med ett nätverk inkluderande rebellgrupper. Susanne talar visst om att 100 000-tals liv räddats, vilket framstår som överdrift...? En intressant fråga förresten:
"CNN reporters in Tripoli were taken by government minders to a funeral for civilians killed in air strikes, but the funeral was obviously staged, there were no grieving family members present, and some of the coffins were empty. Hamas and Hezbollah have staged stunts like this when fighting Israel. Have you seen or heard of the rebels doing anything similar?"

Är detta ett dilemma liknande Latinamerikas, t ex Chiles för 40 år sedan, mellan å ena sidan frihet med risk för att en farlig ideologi tar över och å andra sidan ett auktoritärt styre som håller folk och denna risk i schack?

Islamiska Mujaheddin och deras Jihad- och kalifat-förordande tidskrift Inspire bör väl också nämnas. Kitman TV har visst lagt ut senaste numret.

Frågan är alltså om Afrika islamiseras av västs inblandning i Libyen? Flera bedömare har jag sett uttala att risk för islamisering i Tunisien är liten, men den anses högre i Egypten. Däremellan Libyen. Är Al-Qaidas närvaro obetydlig?

Vad tror ni? Är själv både för frihet -- och positiv till avhoppen från Khadaffis regim -- men pessimistisk. Ingen åsikt fel! Diskussion är en lärandeprocess...

Relaterat i media: BLT 1 2 AB 1 2 SvD 1 2 3 SVT 1 2 DN 1 2 Dagen 1 HD 1 2 GP 1
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

7 Responses to “SD om islamisering av Afrika -- öppen tråd”

Anonym sa...
1 april 2011 15:03

Jag är kanske totalt naiv och okunnig, vad vet jag..men SD:s rädsla att världen nu islamiserar afrika har en dålig klang i mina öron. För mig handlar detta om att hjälpa till att ge folket sin frihet tillbaka. Må sen vara att de är muslimer i majoritet och många anser att den religionen inte står för frihet. Men det är deras val, inte vårt. Och det är stor skillnad på en hederlig vanlig muslims tänkande och agerande kontra en extrem islamists dito.

Tyvärr får uttalanden som Erik A:s det att låta som om helvetet på jorden nu ska bryta ut tack vare att Sverige ställer upp aktivt.

1 april 2011 15:04

Uppdaterar här med NY Times mellanösternkorre David D. Kirkpatricks analys 21 mars, "Hopes for a Qaddafi Exit, and Worries of What Comes Next". Han berör distinktionen mellan inbördeskrig och kamp mot diktaturen.

En aspekt som även CS Monitors Dan Murphys berör i intressanta artikeln Qaddafi claims Al Qaeda could overrun Libya. Could it?.

Anonym sa...
1 april 2011 15:17

"Kan inte bli värre än ett aprilskämt..."

Tyvärr är det inte ett skämt.

Var det med det argumentet som SD var mot Libyeninsatsen i riksdagen? Det jag hörde på ekot var bara Mikael Janssons mening att JAS som övervakning frigör resurser för NATO att intensifiera markanfallen (vilket är en rimlig och i mina ögon okontroversiell synpunkt).

SDs oförmåga att agera rationellt och göra sig tilltalande för övriga borgerligheten [se även Söders idiotgrepp att länka till stollesidan Fria Tider) har idag lett till en migrationspolitik som leds av Miljöpartiet (den färska överenskommelsen). Tack vare SD har vi nu en sämre migrationspolitik än om de vore utanför riksdagen och vi hade haft en borgerlig majoritet... Istället för att skärpa sig ett minimum fortsätter det här partiet att rida på sin "gossen ruda"-stämpel, ja, pariastämpel...

Under överskådlig framtid väljer det här gänget frivillig fortsatt inre exil framför att städa upp internt och kanske få något inflytande nästa eller nästnästa mandatperiod. Det är helt koko.

Jag skäms för mitt tidigare partimedlemsskap.

Mvh
Sunne.

Anonym sa...
1 april 2011 16:17

@ Camilla

Jag håller med dig att "Jag är kanske totalt naiv och okunnig, v..".

I Libyen handlar det inte om islam.
Libyen är en blandning av olika stammar. Ursprungs befolkningen är Berber stammarna, Tuareg (en berberbefolkning), Tebu-stamgrupper eller arabiserade Berber mm.

Ett har de gemensamt - Islam.
Du vet säkert vilka som pratar om martyrer och ropar "Allahu akbar".
De ropar inte "Demokrati"...

Anonym sa...
2 april 2011 13:47

Heja SD!!

Anonym sa...
3 april 2011 11:24

Erik Almqvist verkar vara en sd:sk motsvarighet till s Monica Green. Lika dumt men med annat innehåll.

mats c sa...
3 april 2011 11:38

Erik borde ha länkat direkt till debatten i Sveriges Radio.

För faktum kvarstår. Det är den vice LUF-ordföranden som ska frågor om i vilken grad Sverige ska ta ansvar för utvecklingen i Libyen om vi nu ska beväpna rebellerna som hon vill

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.