Terry Jones koranbränning och Mazar-e-SharifLee Doren argumenterar mot de som hävdar att Terry Jones är ansvarig för dådet i Mazar-e-Sharif med ett tänkt scenario där Tea party-rörelsen våldsamt försvarar USA:s konstitution mot de som i protest bränner den. Är de som bränner den ansvariga för att Tea party-folk svarar med upplopp och mord om man vet att risk för detta finns?

Kokar nog ned till om samhället är sekulärt eller inte. I en sekulär demokrati är alla protester tillåtna. Visserligen hindras via självcensur taktlös kritik av bl a religiösa, men att lasta Terry Jones för dådet i Afghanistan och koda det i lag innebär utifrån religion inskränkt yttrandefrihet och att låta sig styras av en kriminell mobb.

Relaterat i media: SvD 1 2 3 SVT 1 2 3 GP 1 2 DN 1 2 3 HD 1 Dagen 1 2 VG 1 2 VL 1
Andra bloggar om: , , , , , ,

Comments

One response to “Terry Jones koranbränning och Mazar-e-Sharif”

4 april 2011 18:20

Magnus

jag ville bara tacka dig, dina kommentarer i Snaphanens senaste "krönika" av Julia C. fick mig att fatta beslutet att aldrig mer medverka på sidan. Politisk debatt - särskilt den marginaliserade och illa sedda - måste lära sig något slags civilisatorisk nivå. När nekrofilin blir en beståndsdel är det kört. Tack!

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.