Barnäktenskap, SOM-propaganda och Wikileaks

Fann följande intressant.

Barn- och tvångsäktenskap

Äntligen tycks barn- och tvångsäktenskap bli straffbara. Via Sakine fann jag artikeln Tvångsgifte kan bli brottsligt [1] med bl a denna förfärande uppgift:
"Kuratorn på Rosengårdsskolan i Malmö uppgav att hon under sin yrkestid sett fler än hundra barn giftas bort. Det yngsta i årskurs fem."
Igår hade jämställdhetsminister Nyamko Sabuni Newsmill-artikeln Sverige bör skärpa lagstiftningen för att hindra barnäktenskap. Hon skriver (som tidigare) att lagen mot äktenskap före 18 års ålder borde följas utan undantag, dvs att dispenser inte ska beviljas, men jämte iofs bra förslag, om att svenska myndigheter utomlands ska stödja kvinnor i farozonen och informationsprojekt, inget om vikten av att straffa de som bryter mot reglerna. Straff brukar av "offerindustrin" kallas inhumana, men skarpa medel lär behövas för att upprätthålla individer skyddande lag och vår kulturs praxis.

Sen har vi fenomenet att försök att göra invandrade kulturer lik vår egen ger en reaktion där hitkommande kultur radikaliseras. I så fall har vi ett moment 22 där vi kanske borde fråga oss om den stora invandringen var en bra idé?


SOM-propaganda

SOM-institutet -- som brukar redovisa en majoritet som anser att vi har för många invandrare som att svenskar är positiva till invandring -- fick förra året ny chef, Henrik Oscarsson, som igår hade artikeln Stödet för bistånd och invandring ökar, där mellan 2009 och 2010 "mer [positiv] inställning till flyktingmottagning" anges statistiskt signifikant. Jag ha inte sett dessa data, men då SOM tidigare visat [2] att en majoritet svenskar anser att vi har för många invandrare och statistisk signifikans kan innebära 1-2 procent bör bilden Oscarsson ger för ett års förändring dölja något viktigare.


Wikileaks

Intressant är artikeln Judehat och extremism Wikileaks skamfläck om tvivelaktiga Wikileaks, av Ordfronts Johan Berggren, Expos Jonatan Lehman och Isabel Sommerfelt på InfoBelarus. (Mer material utlovas...)


-------
[1] Av Mikael Bondesson och Josefine Hökerberg, 15 juni 2011.
[2] Fortfarande stor skepsis, debattartikel i Kristianstadsbladet av Markus Nyberg, 7 juni 2010.

Relaterat i media: HD AB SvD GP
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Barnäktenskap, SOM-propaganda och Wikileaks”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.