Tyskland: invandring & islam -- mediereportage

Ryska engelskspråkiga RT (progressiv kanal med vänsterbias, om nu någon trodde nåt annat) lägger upp mycket på sin Youtubekanal, och då media i väst lägger så lite energi på att behandla kulturell förändring postar jag gärna deras klipp.

I detta inslag talar man från ca 2:20 med en kvinna som sänder sina barn till skolor där man inte undervisar i tyska. Hon säger att hon skulle sända dem till tyska skolor om de bara "respekterade" islam. (Helt apropå tycks islamisk undervisning numera ske i offentliga tyska skolor, exempelvis enligt detta.) RT talar om regeringens tuffa retorik, att invandring är lönsam men även om att invandrare måste integrera.RT/journalisten tycks annars tro att mångkulturalism som stor andel varandra avvikande kulturer är möjligt. Snarare finns ofrånkomliga olösliga problem. En del svenska liberaler kritiserar mångkulturalism endast som särrättigheter, där man anger att lag ska gälla lika för alla. Det ska den såklart och visst är det centralt i definitionen, men ett s a s numerärt och deskriptivt mångkulturbegrepp är knappast sämre än det hos liberaler som utan vidare avvisar tanken att olika kulturers oförenliga tänkande kan göra större invandring ogenomförbar.


Relaterat i media: SvD
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

One response to “Tyskland: invandring & islam -- mediereportage”

6 juni 2011 11:55

Se bara på hur det gick i Jugoslavien, som var ett påtvingat mångkulturellt samhälle. Det funkade endast under en diktator. När diktaturen föll blev det inbördeskrig. Så blir det även här om man driver det hela för långt, när invandrarna blir för många och börjar ställa orimliga krav:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NwXdwZRuiIo

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.