Tyskland: invandring & islam -- Wolfgang Bosbach

RT intervjuar här Wolfgang Bosbach, förbundsdagsledamot för CDU (publ. 31/10 2010).

Från ca 3:40 intressanta svar om integration och assimilation. I intervjun nämns dock inte invandringens storlek och dess betydelse. Bosbach säger att tysk lag aldrig kan kompromissas med sharia men medger samtidigt att stora representativa moskéer kan ses som politiska symboler. Han nämner även sammandrabbningar vid ett moskébygge i Köln.

Ca 7:00 påpekas att barn till vietnamesiska kontraktsarbetare (80-tal?) i högre utsträckning gått till högre utbildning vilket Bosbach menar har att göra med föräldrars attityder, som är viktiga. Är det inte är naivt att tro att de i arabisk/islamisk kultur ska anamma rätt attityd? Han nämner dock att 2:a och 3:e generationens invandrare har större integrationsproblem än föräldragenerationen, där de exempelvis inte deltar i frivillig tyskspråkig utbildning som syftar till bättre integration (se förra posten).

Journalisten insinuerar sen att regeringen talar om integrationsproblem för att dölja problem med ekonomin men Bosbach replikerar att det är nonsens. Sist ställs frågan om Tyskland fått mer nationalism, Bosbach svarar nej men då påstår journalisten helt sonika att de har det och att det är ett problem. (Progressiva brukar klaga på det och kanske Ryssland gärna dissar andra för nationalism? ;) )Transkript på denna intervju här!

Relaterat i media: SvD VL
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

No responses to “Tyskland: invandring & islam -- Wolfgang Bosbach”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.