SDU:s fantastiska resa till 98.5% nordiskt blod!

Citat ur SDU:s William Hahnes -- han som kallar isländsk barpersonal bördig från mellanöstern "J*vla utlänning!" -- resereportage från Färöarna:

"Efter att ha besökt denna sagolika ögrupp finner jag mig nödgad att återge små glimtar ur min – William Hahne – och Eric Myrins fantastiska resa."


"Vi möttes av en vänlig och artig befolkning. Vi möttes av en häpnadsväckande klar och frisk luft."


"Omkring 98,5% av befolkningen är nordbor. Den största utomnordiska invandrargruppen är polacker (0,2%)."


"Gatorna var fyllda med glada människor och överallt hängde Färöiska flaggor. Barn, ungdomar, vuxna, gamla ja alla hade klätt upp sig i sina vackra folkdräkter. På förmiddagen anordnades som brukligt en parad och alla människor samlades på stadens största torg. Längst fram i paradtåget red en man iklädd folkdräkt bärande en Färöisk fana på ett spjut och därefter följde ett långt tåg av höga politiker, däribland landets premiärminister (alla var givetvis iklädda folkdräkt). [När såg ni senast Reinfeldt i folkdräkt?]"


"...denna vackra, oskuldsfullt bevarade plats."


"...det [rådde nu inte] något tvivel om saken: Det vi, Sverigedemokraterna, gör är värt att kämpa för. Jag och Eric besökte ett samhälle utan våld och kriminalitet."


"Det är den samhällsvisionen som Sverigedemokraterna har..."


"söta färöiskor" av 98.5% ädelt nordiskt blod


Apropå SD:s idealnation Färöarna bör ett resereportage av Mattias Karlsson, Björn Söder och Erik Almqvist för några år sedan nämnas. Sydsvenskans Niklas Orrenius beskrev att SD-Kuriren hyllade ett tal som "det mäktigaste intrycket på hela resan, åtminstone ur strikt politisk synvinkel" samt "ett kvitto på att vår redan positiva bild av Färöarna och av färingarna överträffades av verkligheten". Problemet var bara att talet var en pjäs av en komiker och vänsterpolitiker och föreställde en nostalgisk färöing i Köpenhamn samt ironiserade nationalism. SD:s tabbe togs även upp i Färöarnas största tidning.

Andra bloggar om: , , , ,

Comments

8 Responses to “SDU:s fantastiska resa till 98.5% nordiskt blod!”

Hjalbert sa...
4 augusti 2011 15:20

Nordiskt blod, skrev han verkligen det, eller är det din tolkning?

4 augusti 2011 15:54

Han skrev inte "nordiskt blod", men "nordbor" och "utomnordiska [invandrare]".

4 augusti 2011 16:02

Jag ironiserar lite över hyllningen av den nordiska ras... förlåt, ...av nordbor som i SD:s idévärld nyckeln till paradiset.

JohannaV sa...
4 augusti 2011 16:30

Fast din ironisering får ju stå för dig då. Hahne (som jag för övrigt inte gillar) skriver inte att det nordiska är bättre än annat, bara att etnisk homogenitet är att föredra.

SD syftar ju inte till att kasta ut några invandrare så jag tycker det är tämligen oskyldigt att stå för att man tycker att det inte är ett självändamål att bryta en viss homogenitet - vilket ju övriga partier tycks göra.

--

Men visst finns det knäppskallar inom SD - och både du och jag har ju röstat på partiet som sista utväg.

5 augusti 2011 00:22

@Johanna. Hahnes paradis-skildring av etniska nordbor kan nog vara en hyllning likt den som förekommer på forum där SD:are historiskt hållit hus och på flashback.

Borde inte ursprung för färöingar även vara folk från brittiska öarna, men kanske även Grönland? Svensk Färöisk Förening menar att de som först slog sig ned på Färöarna kan ha varit irländska munkar. Majoriteten tycks ha norska rötter...

Hahnes påstående att Färöarna inte har våld och kriminalitet... Här Copenhagen Post om att handel med narkotika ökar på Färöarna och de har såklart brott (om än få).

New Yorks kriminalitet minskade väl dramatiskt samtidigt som etnisk heterogenitet fortsatte öka. Även om invandring ökat otrygghet finns svenska etniskt homogena områden med brottslighet. Den avgörs av kultur snarare än biologisk-etnisk sammansättning, fastän invandring som även gett etnisk heterogenitet gett ökat kriminalitet.

Önskar SD etnisk eller kulturell homogenitet? Enligt partiprogram och detta resereportage bör etnisk homogenitet vara det viktiga. Den ökar vid invandring som ger ohållbar kulturell heterogenitet, men problemen bär bero på kultur. Jämte kulturer med hög brottsförekomst bör för stor invandring och kulturellt avstånd i den skapa kulturell heterogenitet ökande otrygghet...

Vi är ändå eniga om att vår invandring är alldeles för stor, men att värdera människor eller söka skapa idealsamhällen utifrån kategoriseringar innehållande biologiska egenskaper tror jag är värdegrundsmässigt farligt...

5 augusti 2011 08:27

Johanna, slängde upp SD-bloggar i menyn igen. De verkar ganska vettiga -- och nödvändiga.

JohannaV sa...
9 augusti 2011 13:51

Magnus: "Vi är ändå eniga om att vår invandring är alldeles för stor, men att värdera människor eller söka skapa idealsamhällen utifrån kategoriseringar innehållande biologiska egenskaper tror jag är värdegrundsmässigt farligt..."

Det är vi ju rörande överens om!

Det SD jag ville ha in i riksdagen pratar om kulturell homogenitet, inte etnisk. Men pragmatiskt sätt hör ju faktiskt begreppen samman - en etnisk grupp är oftast bärare av samma kultur. Det gäller i synnerhet svenskar. Att då ta in människor (ej adoptivbarn) av annan etnicitet innebär ju i praktiken att vi tar in en annan kultur - vilket i vissa fall (MENA-länder) haft en påfrestande påverkan. Frågan är också hur stor invandring man kan ha utan att assimilerings/integreringsprocessen blir en omöjlighet.

Om Hahne menar att färöingarna är bättre på grund av sin etnicitet måste han naturligtvis kraftigt fördömas.
---
MEN

Samtidigt undrar jag, är det fel, att som jag gör, faktiskt glädja mig åt att se lintottar på stan? Det är något jag börjat med de sista åren i Malmö - där nära en tredjedel av befolkningen är födda utomlands. Lintottar är inte ett dugg bättre än andra ungar, men blonda lär bara vara 4 % av befolkningen och jag ser inget självändamål i att minska procentsatsen - Kan det vara det Hahne är inne på?

Off topic: Du får gärna ta bort Kent Ekerots blogg om du frågar mig - jag ser honom som katastrofal för SD. Fanatism bör inte bemötas med egen fanatism - och Ekeroth saknar nyanser och förmåga till självkritik.

Förresten, vart tog Axesslänken vägen?

JohannaV sa...
9 augusti 2011 13:54

PS. Jag har faktiskt inte varit inne på din länk till Hahnes skriverier. Det du citerade av honom verkade sockersött och naivt i högsta grad om Föräarna.


(Fast ungarna på bilden ÄR gulliga!)

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.