Saboterad föreläsning -- UPPDATERAD --

Anföranden av franske debattören för sekularism Caroline Fourest i en debatt på Bryssels Universitet avbröts efter att det i publiken startats en protest.

Ett videoklipp upplagt på Fourest blogg:


Sabotage à l'ULB : des extrémistes contre... by prochoix

Översatt referat på Snaphanen:
Scenen är Bryssel Universitet, Université Libre de Bruxelles. En debatt är tänkt att hållas mellan Caroline Fourest och historikern Hervé Hasquin. Konferensens övergripande tema är "har extremhögern kommit att bli respekterade?".

Nästan omedelbart efter att debatten startat börjar muslimer klädda i traditionell utstyrsel (burkor mm) att störa, skrikande "Burka bla bla". De fortsätter med detta så att Foureste hindras från att tala. Till slut så måste hon lämna lokalen under eskort utan att ha fått möjlighet att tala.

Souhail Chichah, forskare i ekonomi, kallade det hela "Burka Pride" och sa att det skulle symbolisera "steningen av Caroline Fourest". Hans anhängare uttryckte även sitt hat för "vita" och Israel.

Chichah organiserade tydligen sabotaget på facebook. Sen ska rätt vara rätt och i publiken torde man ha burit niqab, inte burka.

Länkar:
- Muslims Prevent French Leftist From Speaking at Brussels University
- Video med Caroline Fourests uttalande efteråt (franska, ej textat)


Uppdatering 12 feb: I de Stantor (fixad automat-översättning):
Ilska över muslimska protester forskare

BRYSSEL - Minst 750 personer har redan undertecknat en petition för avskedandet av forskaren Souhail Chichah på Bryssel ULB-universitet. Muslimer förstörde tidigare i veckan en debatt om extremhögern vid universitetet.

Det rapporterar franskspråkig belgisk media på fredagen. Forskaren och ett tiotal anhängare angrep den franske författaren Caroline Fourest som deltog i debatten. De anklagade henne för islamofobi. Rektorn för ULB beslutade om en disciplinär undersökning mot Chichah för hindrande av yttrandefrihet.

Påföljder
Personal vid ULB kräver sanktioner mot den anställde och andra som stört debatten. Chichah ska via sociala nätverket facebook ha uppmanat till "stening" av Fourest.

Ht: Islam in Europe Blog


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Saboterad föreläsning -- UPPDATERAD --”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.