Dokumentär om hedersvåld i Storbritannien

Denna post får vissa att kalla en rasist. Expo och deras "McCarthyister" skiljer inte på att ta upp problem och vara rasist. Någon skrev att jag har SD-kopplingar då jag bloggat om problem med större invandring och islam. Lisa Bjurwald blandar i boken "Europa skam" ofta i ett sammanhang och stycke orden främlingsfientlig (bl a FP-politik) och extremhöger. Fast det ter sig förvirrat torde hon söka effekter, men extremhögern vinner på att begrepp förlorar betydelse. Att Expo-folk även tycks njuta av att kalla de som inte har "rätt åsikt" om invandring för rasister...

Nåväl! Kikade just på BBC:s program om hedersmord, som sändes 19 mars. Det beskriver några händelser, men programledaren nämner även vid ett tillfälle att en stor majoritet integrerar utmärkt. Visar undersökningar det? Antar att det lades in för att idén om dagens massinvandring (100-tals gånger större än den före 1900-talet) inte ska utmanas. Jag tror inte att en majoritet stöder hedersmord, tänkte bara att påståendet knappast var underbyggt.

[fortsättning nedan]


Denna dokumentär tar även fram fakta, att 69% unga asiater (kvinnor och män mellan 16-34 år) anser att familjen ska leva "according to honour", där de yngsta var mer benägna att anse detta. Nära 1/5 anser att det är rätt att fysiskt straffa kvinnor för sånt som att inte lyda sin far, gifta sig med en oacceptabel partner eller ta ut skilsmässa. (Detta ca 22:30 in i klippet.)

Jag är för att ta emot de som flyr sånt här, eller flyr åsiktsförtryck, men tror inte att vår stora invandring är hållbar för samhället. Anser även att lägre bidrag är motiverat. De styr visst vilka mottagarländer "ensamkommande barn" väljer; Merit Wager om att dagersättning styr.

I dokumentären talar Jasvinda Sanghera om motståndet bland britter att ta upp ämnet hederskultur, då de lärt sig att vara "cultural sensitive". Men även där stämplas kritiker av mångkulturalistisk politik som rasister.

Sverige har föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime, startad av Sara Mohammad.


Relaterat i media: DN SvD
Andra bloggar om: , , , , ,

Comments

4 Responses to “Dokumentär om hedersvåld i Storbritannien”

Pavel Gamov sa...
26 mars 2012 13:17

Jag vill inte "hindra dissidenter". Är man flykting får man flyktingskäl. Dessa människor är inte flyktingar. De har inget skyddsbehov. Varför skall vissa personer ha en gräddfil och garanteras uppehälle och hundra tusentals kronor varje år i försörjning? Det är ju ett absurt system. Har du läst igenom motionen som framlagts i kommunfullmäktige? Även SD Lund och SD Landskrona har vänt sig emot systemet med Icorn, och där har de borgerliga partierna instämt. Många som vill "hindra dissidenter" i så fall...

27 mars 2012 01:18

Pavel.Oops! Rör det betydande belopp har du poänger. Många twittrade länkande Larsmos DN-artikel insinuerande att ni vill försvåra för dissidenter, men dina argument köper jag. Hade kanske nöjt mig med att önska lägre belopp, då författarskap bör bära sig, för att underlätta rörelse för fria ordet i detta system. Men konsekvent av er och stoppar inte dissidenter -- köper det!

27 mars 2012 01:23

Raderade felet i bloggposten (eller snarare maskerade, så klant-påståendet kan läsas som källkod...).

Pavel Gamov sa...
27 mars 2012 01:40

Ingen fara.

Jag blev irriterad över det osanna twittrandet, och det är även en del partivänner som hört av sig och frågat. Larsmo är en ökänd mångkulturförespråkare, så att han (och UNT Kultur) vinklar motionens intentioner är inte förvånande. Kanske bör jag börja blogga så att man kan bemöta sådant här mer effektivt.

Det är klart att man utifrån pathos kan ha synpunkter på motionen som sverigedemokrat, men utifrån logos borde alla kunna försvara den. Jag försökte få in en replik på DN Kultur men blev nekad av kulturchefen Björn Wiman. Trist. Läs gärna motionen ifråga och även SD Landskronas reservation:

SD Uppsala

SD Landskrona (lägg också märke till argumentet om Vilks och vilket hyckleri detta innebär ur det perspektivet)

Det mesta absurda är väl att Alliansen varit emot detta förslag i flera kommuner. Ändå är det SD (!) som får bära hundhuvudet...

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.