SD:are -- anser ni detta slarvigt...

...men okej, eller nåt liknande, som vissa av er svarar när extremism inom SD kritiseras? "Detta" är en tweet av twittrande Patrik Ehn. På Youtube är översta kommentar på klippet "Hail Kreuzweg Ost". Från skärmdump nedan...

Tidigare uppgifter om denne politiker:
Expo, 9 okt 2010: SD-toppkandidat skrev nazihälsningar i interna mejl
Expressen, 7 dec 2010: SD-höjdare har haft kontakt med nazist
Expressen 14 maj 2011: Ehn kvar trots högerextrema kopplingarna

Comments

4 Responses to “SD:are -- anser ni detta slarvigt...”

JohannaV sa...
15 maj 2012 14:20

Nej, jag anser det vara mycket illa. Ehn borde aldrig ha fått komma in i partiet.

Men som SD måste jag välja mellan Karybdis och Schylla. Extremhögern är liten och isolerad. Extremvänstern och islamismen är idag ett bra mkt större hot och SD är det enda parti som konsekvent sätter fingret på detta. Jag upplever mig faktiskt inte ha ngt annat val.

Och även du själv röstade ju SD i riks.

Men tro inte att jag ser lätt på sådana här saker. Jag funderar ofta på att klippa sönder medlemskortet och returnera det.

JohannaV sa...
15 maj 2012 14:22

Tro mig, det var just för att undvika det som nyss har hänt i Grekland som jag är SDare. Jag vill hålla nazzarna stången, medan vänstern och liberalerna när desamma genom att inte diskutera våra viktigaste problem.

Anonym sa...
17 juni 2012 23:55

Vad är högerextremt med detta band? Stod inget om några sådana kopplingar på Wikipedia. Varken på tyska, eller engelska sidan.

15 juli 2012 22:51

Johanna, förstår hur du tänker!

Detta uppmärksammades av en slags SD-jagare på twitter, men tydligen -- detta även till Anonym -- är denna grupp inte ideologiskt nationalsocialistisk, utan ska återspegla sent 1800-tal och tiden fram till första världskriget. Stilen liknar en genre med nationalsocialistiska tal i bakgrunden (intressant att höra förresten!), men gruppen alltså INTE nazistisk. Ser dock att låten brukar rekas på exvis nordisk.nu.

Så "högg i sten" här.

Beträffande Ehn var mejl och kontakter med NPD-politikern, eller att han var aktiv i av Patrick Harrington grundade Third Way (samarbetade med Nick Griffin och Ernst Zundel bl a) innan han välkomnades av SD, värre. Han twittrade också om NPD:s kongress. Typiskt för SD Göteborg/Kungsbacka?

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.