Andnor (s), jämförd med Antoinette

Jag debatterar just nu med Sandro Wennberg, här.

Vårdpolitik.

Sandro är ju politiskt sakkunnig till Berit Andnor, och den blogpost av Andnor som han länkar till innehåller en kommentar som på ett lite lustigt sätt sammanfaller med en känsla rörande socialdemokratin som jag förklarar för Sandro. Jag skriver i ett längre replikskifte
... många andra hyllar vidare St.Görans sjukhus samt Simrishamns lasarett, där inte minst det senare arbetar bort landstingens köer. Genom det senare uttalar ju socialdemokratiska landstingspolitiker ute i landet en oro för sitt eget partis (socialdemokraternas) stopplag; socialdemokratins politik påminner nog om stora stöddiga imperiers inför deras fall, där ideologiska sanningar får styra i strid mot vunnen kunskap och erfarenhet om hur det VERKLIGEN fungerar i samhället och dess organisationer

...och exemplifierar på socialdemokratins i följande långa parentes:
(vården, landstingets och den privata, liksom i all möjlig annan verksamhet, såsom högteknologiska företags behov av spetskompetens och hantverkares behov av icketeoretiska utbildningar som stoppats av socialdemokraterna genom de nya 3-åriga teoretiska utbildningarna; eller förutsättningar för mindre och medelstora företag i största allmänhet)

Kanske nästan tragiskt långt, då jag verkligen begriper att korta meningar och svar är mera rätt beträffande kommunikation. (Men i alla fall med ärlighet som uppsåt!)


Nåväl. Den (o)lustiga poängen här är alltså kommentaren som Adnor fått, nämligen
"Hej Berit!

När du besökte Frodegårdens servicehus i Uppsala onsdagen 18:e maj valde du att inte äta samma dagens rätt som de som bor på servicehuset, utan en Medelhavsbuffé (som de boende inte fick smaka på).

Om du nu tycker att maten på servicehem är dålig så borde du väl göra något åt det, eller? Hela händelsen ger en svag känsla av Marie Antoinette."
(**)

Essensen av vad jag tänkte tror jag kan fångas i en händelse som denna. Hugo Lagercrantz skriver ju att han bytte ju sida i vårddebatten efter att han såg regeringen sitta i väntrummet på en privat klinik.(**) Utelämnade skribentens namn, men inte servicehusets.

Comments

2 Responses to “Andnor (s), jämförd med Antoinette”

Magnus sa...
10 juni 2005 07:06

Inte för att det är viktigt för debatten, men du är klar över att Sandro är en han, va?

Magnus sa...
10 juni 2005 12:40

?

:-P

Touché!

(Jag ändrar pronomen i texten, men låter din kommentar stå kvar!)

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.