Referens till Rojas-recension

Jag kommenterade kritiskt innehållet i Rojas DN Debattartikel "Invandrarnas tystnad om brott ett svek mot demokratin"denna bloggpost på Jinges blogg (en fräsch, väl uppdaterad men ...typisk "vänsterojjande" blogg). Kommentar 10 om Rojas-artikeln!


Meta-info: Denna "metabloggpost" har syftet att bli artikel-länkad från knuff.se och därmed underlätta delgivande av mina kommentarer (på Jinges blog) till besökare av knuff.se.

Comments

5 Responses to “Referens till Rojas-recension”

jinge sa...
25 september 2005 20:41

Hmm.. Hur tänker du då? Om du kommenterar det, pingar du det till knuff sedan? För att dra på dig fler läsare?

Jag har kollat in knuff några gånger och det är en rätt intressant grej Johan har kokat ihop där.

Nä, vad Rojas hamnat i för sällskap begriper jag då rakt inte. Traditionellt har man ju alltid gnällt på liberaler, men nu har de övergivit liberalismen och jag undrar om det inte är med inspiration från grannlandet i söder.

Då biter de sig i svansen rejält. Vi är nog många som kan attraheras av liberalism lite nu och då, men någon djävla främligsfientlighet ställer jag inte upp på.

Sälja vin på ICA och bygga ut kärnkraften. Men en folkpartist tar jag inte i med en tång ens..

Magnus sa...
26 september 2005 23:55

Mindre eller större doser liberalism tar ju även de flesta

Rojas har ibland i sin produktion ett anligt min mening lite för starkt (enkelspårigt eller konsekvent, vilket man nu vill) strukturalistiskt perspektiv, vilket jag uppfattar som rester i hans socialistiska tänkande. Detta kombineras ibland (mystiskt nog!) av en radikal individmoral (Rojas liberalism). Lite "schizzo"? Jag tycker inte att de är så svårt att se Rojas inflytande på FP:s politik. Men samtidigt som jag inte gillar hela (integrations-)paketet så finns det mycket bra och att FP tar upp frågor som är obekväma i svensk debatt är inget jag tycker att de behöver skämmas för. Bättre att frågorna kommer upp i den politiska debatten än att exvis SD får oförtjänta framgångar på att vara ensamma om att ta upp problem som finns. Enligt en DN-artikel i dag fick SD 10-11 procent i kyrkovalet i stora skånska städer, och socialdemokrater i Malmö (Reepalu) vill jag minnas har önskat att flykting och invandrarfrågan ska tas upp mera (samt önskat stopp för nya invandrare i Malmö).

Tråkigt är kanske, att bara om man tar upp problem som är följder av en hög invandringsnivå som inte mötts av en förmåga hos oss, eller högt belastade städer i sig, att åstadkomma integration, så anklagas man ofta för att vara okänslig högerknök, potentiell rasist eller nåt liknande. Jag tror inte att hur stor invandring som helst är bra, men även att en beränsad, reglerad, nivå kan tas emot och integreras bättre.


Jag tror inte att man bör ha endast ett perspektiv i politik eller samhällsvetenskap, men inte heller är det väl bra att göra saker bättre genom att ösa på med en massa perspektiv. Men utforska andra nya perspektiv (Ola Magneeell! :-) är väl alltid intressant och nyttigt. Minst tre perspektiv kan nog vara jonglera med... ja, tre är ju, som alla goda ting, grundideologierna!

Eller: Jag är konservativ som injecerar/snortar liberalism och strukturalism - sorry mitt orerande Jinge ...och Moss? :-P

Magnus sa...
27 september 2005 00:09

Ta i folkpartister med tång? De flyger väl några miles över jordytan (mentalt), så det är väl inte så ofta man behöver falla för just den frestelsen, eller...

En folkparti-perspektiv rörande en utvisad kan kanske vara: "Ja, men han fick ju göra ett språktest" eller "ja, men han fick ju i alla fall en RIKTIGT GOD LIBERAL rättvisa!". Så präktigt, uppblåst präktigt. (Nästan som Ohly ju, men där inte med ordet liberal.) Moderaten eller sossen säger kanske mer att "så här och så här är det", vilket kanske både är ärligare och en bättre demokratisk upplysning för eventuella förändringsvilliga engagerade medborgare? Usch, vad jag flummar/orerar nu!

Magnus sa...
27 september 2005 00:40

VISSTJA! Knuff.se lägger ju upp ett mindre urval av artiklar i svensk press där de för varje artikel länkar bloggposter som har en länk till artikeln.

Denna bloggpost länkades efter någon dag - blev ingen större trafik. Några få träffar.

Magnus sa...
27 september 2005 00:43

Man pingar alltså inte, utan länken dyker upp automatiskt. (Jag vet inte ens om jag registrerat min blogg där... juridiken existerar visst inte för länkar till bloggposter - finns ju massvis av feeders out there. Det är alltså bara att ogilla läget! :)

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.