Mengeleverket firar nya triumfer

Migrationsverket firade alltså mänskligt lidande (SVT). Generaldirektören är nöjd med att chefen talat med den anställde som får behålla jobb och arbetsuppgifter.

Ser nu även att personal på migrationsverket till polis och sociala myndigheter fört fram uppenbarligen påhittade misstankar om att apatiska barn var föremål för människohandel samt utnyttjats sexuellt (SVT). Får de ansvariga här gå, eller.. nej, det blir nog likadant här. Men bara regeringen i morgon tar beslut om stänga mengeleverket, så kan vi kanske ändå anse att de vacklande mänskliga rättigheterna i svensk invandringspolitik(**) ändå tar ett stort steg framåt, eller? Och om sedan de ansvariga i de olika misskötta ärendena personligen får plikta för dem kan det ju ses som en liten bonus.

Men i och för sig kanske en ansvarskultur, och förstås vettiga värderingar hos anställda och chefer (generaldirektör? migrationsminister?! statsminister?!), skulle innebära att saker över huvud taget inte ständigt (FN och Amnestykritik för många fall!) går så här alldeles käpprätt åt helvete?

Jag vill minnas att alliansen avser att lägga ner migrationsverket. (Update: Tveksamt. Jag ser nu att allianspartier velat lägga ner utlänningsnämnden och integrationsvertet. Man har ju också föreslagit kraftfulla åtgärder för att korta handläggningstiderna samt åtgärder som underlättar inträde på arbetsmarknaden.)


Googlade på "lägga ner migrationsverket" och fick med blandade känslor träff på en gammal ledare i Expressen (dyng-blaskan som i dag sänks av sina största skribenter (SVT)) från sommaren 2004. Man skriver om att myndigheten borde läggas ner, men även att Persson talar negativt om invandring och Reinfeldt och Leijonborg börjar sväva på målet. Detta samtidigt som näringslivsföreträdare önskar en ökad invandring. Numera har visst Leijonborgs parti blivit borgerlighetens motsvarighet till sossarnas Barbro Holmberg, om än mer oförblommerat tydlig -- och kanske just med fördelen att det är lite mer raka puckar än spelad uppenbar falsk omsorg. Sossarna som parti, men naturligtvis i hög grad och ytterst Göran Persson, är ju dock ansvariga för vad som nu sker på migrationsverket.

Vem är det då som vill lägga ner migrationsverket i ledarartikeln. Jo, den onda kapitalisten:
Från Scania i Södertälje är budskapet tydligt: "Ju fler som kommer hit, desto bättre. Däremot borde vi lägga ner migrationsverket så att vi får bort all byråkrati runt invandringen."
När får vi höra en svensk politiker med den insikten?
Ah! Så vilken tur då att goda mänskliga socialister och kommunister styr Sverige.

Vadå? Kollektivistiska systemkramare som offrar individen framför systemen? Är det till att va misstänksam idag, eller!?!


(**) Hittade förresten i ytterligare en tafflig googling direkt (och i samma nätblaska som ovan) en nästan exakt årsgammal artikel om FN-kritik mot svensk flyktingpolitik. En kort artikel, som nämnder ett annat avskyvärt ärende med en tvåårig häktesvistelse för en hederlig kvinnlig flykting, avslutas med:
Av de nordiska länderna fick Sverige i särklass hårdast kritik för brott mot de mänskliga rättigheterna i Amnestys årsrapport för 2003.
Sverige kritiseras återigen för "uppsnabbade rutiner" vid utredning av asylärenden och för att ha kränkt mänskliga rättigheter.

Trevlig helg...

Comments

No responses to “Mengeleverket firar nya triumfer”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.