Gammalt. The Bodström show.

[Här lade jag någon minut upp en embeded video på när Bodström kallade alliansen för muppar, men läste sen SVT:s copyright-regler tog genast bort videon (innan den hunnit ses av någon) och väntar nu på dryga böter eller nåt... Se dock transkript längst ner samt bild på Thomas Bodströms tummar.]

[Följade endast möjligt t o m måndag 21/8]
Jag rekommenderar att lyssna på den ganska intressanta diskussionen om bekämpande av terror mellan justitieminister Bodström och FP:s Johan Person (bortsett muppar, teletubbies och svampen); välj här i högermenyn Måndag och sedan det första klippet där!

Bodströms groda 14:50 in i filmklippet. Mitt intryck är att "muppar" kan ha använts för att Johan Person och Thomas Bodström var alltför eniga beträffande de spaningsmetoder som just då diskuterades.


bild


Transkript (tid 14:20-16:50):

[Under debatten efterlyser Johan Person ett samverkansråd, att vid sidan av bland andra polis, åklagare och departement ha som specifik uppgift att, som jag förstod det, utifrån händelser se den större hotbilden och t ex besluta om handlingsstrategi vid ett skarp läge.]

TB: Vårt problem i Sverige -- och där är ju Johan och jag överrens, jag har ingen kritik mot Johan -- det är ju att vi inte har dom verktyg som bland annat brittiska polisen använde sig av, vid det här tidigare tillfället, och det är ju här som är den stora skillnaden, inte mellan Johan och mig. Därför att vi är överens om det här, utan det har med en socialdemokratisk regering eller av en borgerlig regering, med alliansen. Därför att här är man ju så djupt splittrad som man nånsin kan bli, inom alliansgruppen, på hur vi ska bekämpa terrorism.

Programedare: Du tänker på buggning alltså, hur man ska bekämpa...

TB: Buggning! DNA. Det är att avlyssna i förebyggande syfte. Det är datalagring. Och det här försöker man täcka över. Nu åker man runt i [andhämtningspaus] färgglada bussar med [andhämtningspaus] tjoflöjt vi ska regera Sverige och ... som ett gäng muppar som... [fnissande] som är ute på utflykt, men i själva verket så är det bara en maskerad. Man är ju djupt, djupt oenig här om det absolut viktigaste, nämligen om hur vi ska kunna försvara Sverige. Och det ser vi ju inte minst i dom här diskussionerna på det kriminalpolitiska området, att det finns ju ingen som helst enighet och det går ju inte att släta över med den här typen av maskerad. Det är ju bara en bluff! På det här området så har vi inget skydd alltså.

JPProgramledare: Dina kollegor i Centerpartiet och kristdemokraterna har ju ändrat sig när det gäller buggning, alltså avlyssning med dolda mikrofoner. Hur eniga är ni i den borgerliga alliansen när det gäller terroristbekämpning?

JP: Alltså, Alliansen är helt eniga om att Sverige behöver buggning. Sen är saken at Kristdemokraterna och Centerpartiet tycker att man skulle ha ytterligare rättssäkerhetsåtgärder redan på plats. Jag tycker att det som vi förde in från folkpartiet i det arbetet var fullt tillräckligt. Man kan alltid kräva mer och mer och mer av kontrollåtgärder ...

Programledare: Men då är ni ju inte totalt eniga i den här frågan.

JP: Nej vi är inte helt eniga, men jag kan säga att det är en väldigt stor skillnad. Justitieministern nämnde Muppet Show nyss. Jag kan nämna att Teletubbies som ett annat exempel, för här har vi e justitieminister som samarbetar med nåt som heter Svampen, och det är V och MP. Det är partier som är mycket, mycket emot om allt som handlar om att stärka svensk säkerhet och att bekämpa terrorism, så att i din resa... i din buss är det ju ganska mycket mer besvärligt.

[Thomas Bodström svarar att socialdemokraterna är en regering som är enig, men att alliansens regering har partier som är emot DNA, buggning samt att kunna avlyssna i förebyggande syfte, och Person replikerar att Boström inte kommer att få någon majoritet.]Tillåt mig gissa att efter valet båda eller något av de två små borgerliga partierna KD och C ställs utanför ett gränsöverskridande beslut om förändringar på detta område. Men Johans liknelse med Teletubbies fattar jag fortfarande inte, men det där med Svampen var ju iofs ännu obegripligare. He-he. :-)

Comments

No responses to “Gammalt. The Bodström show.”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.