Blogg samt Bush a'la SvD

Infidel Bloggers Alliance finner man ibland en del märkligheter att läsa. T ex
A recent poll in Egypt has named the biggest enemies of Egypt:

1) Israel
2) Denmark
3) UK
4) USA

Denna blogg är dock lite studentikos, bl a med en veckans babe och Muhammedteckningar i menyspalten. Ingen akademisk sensation. Ägnar sig visst åt oro för islamisering av Europa, där man nu t ex tar upp att en 73-årig man brände sig till döds utanför Erfurts kloster i protest mot islamiseringen. Mannen sökte göra sin handling till en parallell till en som inträffade för 30 år när en 46-åring brände sig till döds i protest mot Östtysklands kommunistregim. Denna händelse tas mycket bättre upp i Brussel Journal, der Spiegel och die Welt (länkar till Spiegel och Welt i Brussel Journals post). Sannolikt kommer få svenska tidningar att nämna detta. Knappast Svenska Dagbladet, med sin grundmurat usla internationella rapportering.

Exempel på SvD:s grundmurat usla internationella rapportering: Idag återknyts i en artikel till Kerrys blunder, där han påstod att amerikanska soldater i Irak är samhällets bottenskrap beträffande utbildningsnivå, men SvD spinner det som om saken gäller en (tänkbart oegentlig) anklagelse från president Bush mot Kerry samt alltså är en personlig vendetta mellan Bush och Kerry (Kerry diskuterades på Kulturrevolution). SvD får det alltså att framstå som att Bush är njugg och gnällig samt den som är fel ute. Framför allt beskriver inte SvD att detta i USA blev en toppnyhet djupt engagerande amerikanerna (till Kerrys nackdel) innan presidenten ens kommenterade det. SvD spinner alltså utan skrupler lögnaktigt detta till en nyhet som syftar att ställa Bush i dålig dager. (Essensen av Kerry-skandalen är ju den att han förolämpade de amerikanska soldaterna som varandes lågutbildade samt har vägrat be dem om ursäkt, vilket lett till en enorm antipati mot Kerry där han både självmant skolkat samt portats från demokraternas nomineringsmöten.)

Och för att knyta ihop säcken på denna post:
Nyligen så visade ju en undersökning att svenskarna har mest USA-kritiska medborgarna i Europa och Temo visade att vi anser att USA, jämte Nordkorea, är det största hotet mot världsfreden (Ulf Nilsson). (Danskarna och norrmännen har t ex en helt annan positivare syn på USA.) Hade det inte varit för Nordkoreas provsprängning nyligen tror jag att USA varit i så att säga ensamt majestät på topp i denna lista. Har vänsterpropagandistisk journalistik, exemplifierad i ovan nämnda SvD-artikel, någon betydelse? Jag är övertygad om att den har det.

Påminner inte vår lista på största fiender ändå liiiite om Egyptens?


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

One response to “Blogg samt Bush a'la SvD”

2 november 2006 20:26

Man behöver inte variera ämnet på sin blogg speciellt mycket om man väljer ett område som "islamism". Hoten mot västerlandets värderingar kan man inte skriva för lite om.
MVH Dumle

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.